На Сумщині пройдуть вибори мера

ВС 22 сентября 2021 в 11:11
Повторні вибори міського голови в Бурині Сумської області прйдуть 26 вересня. Кандидатами на цю посаду зареєструвалися 4 самовисуванці. Інформацію про них опублікували на сайті Центральної виборчої комісії.


Повторні вибори призначили, бо влітку 2021 року суд скасував реєстрацію мером Бурині Віктора Ладухи, який виграв вибори у 2020 році, але невчасно подав заяву про реєстрацію на посаду міського голови, повідомляє Суспільне.Суми .

Наразі Віктор Ладуха - один з кандидатів на цю посаду на повторних виборах.

Євген Базима
Євгену Базимі 42 роки. Він працює першим заступником міського голови Бурині, має вищу освіту, живе у селі Слобода на Буринщині. Його декларація на сайті НАЗК.

Віктор Ладуха
Віктору Ладусі 53 роки, з осені 2020 року він працював на посаді міського голови Бурині. Має вищу освіту, до 2010 року керував фермерськими господарствами. До 2014 року працював Слобідським сільським головою. У листопаді 2017 року обраний головою Буринської міської ради від партії "Батьківщина".

Олександр Непочатов
Олександр Непочатов працює начальником управління Державного рибного господарства у Сумській області.

За даними руху "Чесно", у 2012 році балотувався до Верховної ради від партії "Україна, Вперед!", у 2014 - від "Радикальної партії Олега Ляшка". На місцевих виборах у 2015 році балотувався від партії “Блок Петра Порошенка "Солідарність“ до Сумської обласної ради”, у 2020му - від "Батьківщини". Жодного разу обраний не був.
У Бурині керував дочірнім підприємством ДАК "Хліб України" "Буринський елеватор", раніше був керівником Харківського коксового заводу. Його декларація на сайті НАЗК.

Іван Рябоконь
Іван Рябоконь - колишній Слобідський сільський голова.у 2015 році на місцевих виборах він балотувався від партії "ЄС". На виборах 2020 року він балотувався на посаду Буринського міського голови від партії "Слуга народу".
Івану Рябоконю 39 років. Його декларація на сайті НАЗК.

За словами речника Нацполіції Сумщини Володимира Крупецьких, під час передвиборчої кампанії зафіксували шість звернень стосовно порушень виборчого законодавства. Три з них не підтвердились.

“Щодо трьох з них наразі проводиться перевірка. Звернення — такого плану: можлива фальсифікація виборчої документації в частині результатів голосування, з приводу можливого перешкоджання здійснення виборчого права, і один із кандидатів на посаду голови порушує виборчий кодекс України. Також було звернення, що на огорожах приватної оселі розміщені плакати з порушення виборчого кодексу України”, — сказав він.

 
48
Комментариев
0
Просмотров
1136
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.