11 квітня: як тримались Суми і Сумська область у четвер

ВС 11 апреля 2024 в 18:31

Війна з росією


Вночі та вранці війська агресора 48 разів обстріляли з артилерії, мінометів та РСЗВ Миропільську, Середино-Будську та Хотинську громади.

11 квітня після 16:00 у Сумах пролунав вибух. Пізніше стало відомо, що російські військові скинули керовані авіабомби на сумську ТЕЦ. За попередньою інформацією, обійшлося без жертв. Наслідки авіаудару уточнюються. На місці працюють усі необхідні служби.

Раніше ворог обстріляв дві громади: о 12:00 - Есманську, а о 14:00 - Ворожбянську. У першому випадку дістали поранення 71-річна жінка та 30-річний чоловік, у другому були поранені 36-річна жінка та її 16-річний син. Також було пошкоджено приватні будинки, автомобілі та лінії електропередач.

Упродовж дня окупанти 157 разів піддали обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів 13 громад: Білопільську, Буринську, Великописарівську, Ворожб'янську, Есманську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Свєську, Середино-Будську, Сумську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

Від початку повномасштабної війни росія вбила 256 мирних жителів Сумської області, включно з 13 дітьми. Було поранено 420 мирних жителів, з яких 22 дитини. Також за цей час ворог знищив і пошкодив 6206 цивільних об'єктів, включно з 4944 житловими будинками.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Сумська обласна прокуратура

5
Комментариев
0
Просмотров
593
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.