Відомого журналіста-мандрівника Олександра Волощука оголосили персоною нон-грата у Азербайджані

ВС 06 августа 2013 в 15:00
Прізвище чернігівського письменника та журналіста Олександра Волощука значаться в оприлюдненому МЗС Азербайджану списку іноземців, оголошених персонами нон-грата за незаконне відвідування Карабаського регіону, який Баку вважає окупованою Вірменією територією, повідомляє УНІАН.

Загалом, до списку увійшли 7 українських журналістів: Ганна Мамонова, Варвара Жлутенко, Надія Базєва, Володимир Кравченко, Ірина Ковальчук, Олег Кулик, Олександр Волощук, а також секретар Донецької міськради Сергій Богачов, який у 2007 році був спостерігачем на виборах у Нагорному Карабасі.

Всього в списку людей, які відтепер будуть вважатися персонами нон-грата в Азербайджані, 335 прізвищ. Більшість з них - громадяни Росії.

Вірменія та Азербайджан протистоять один одному через Нагірний Карабах. Конфлікт почався в лютому 1988 року, коли Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід зі складу Азербайджанської РСР. У вересні 1991 року в Степанакерті було оголошено про створення Нагірно-Карабаської республіки (НКР), що офіційний Баку визнав незаконним.

Збройний конфлікт, що почався слідом за цим, тривав до 12 травня 1994 року, коли набула чинності угода про перемир'я. Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом і - повністю або частково - сімома прилеглими до нього районами. З 1992 року в рамках Мінської групи ОБСЄ ведуться переговори щодо мирного врегулювання. Азербайджан наполягає на збереженні своєї територіальної цілісності, Вірменія захищає інтереси невизнаної республіки, оскільки НКР не є стороною переговорів.

Довідково:

Олександр  Волощу́к (народився 1972 року у місті Зеленодольську Дніпропетровської області) — український журналіст, письменник, мандрівник. З 1976 живе у Чернігові. Закінчив школу № 14, потім — СПТУ № 18. Служив в армії.                

З 2002 року займається подорожами автостопом, поєднуючи їх з журналістською  діяльністю.Він побував у 22 країнах, познайомився з 623 містами світу, загальний кілометрах пройденого ним шляху дорівнює 177 тисячам кілометрів.

Враження від своїх подорожей Олександр записує в щоденник, який є основою виданих ним книг: «Автостопом на край світу», «Північна одіссея», «Назустріч сонцю», «Кавказький щоденник».

Джерело: pik.cn.ua
0
Комментариев
0
Просмотров
1226
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.