Щорічно Сумщина втрачає близько 30 млрд грн., купуючи товари з інших областей чи з-закордону

ВС 01 ноября 2013 в 09:00
Підприємці Сумщини тремтять. Областю крокують ревізори. Їх цікавить, чи підтримують у нас власного виробника. Цього разу перевіряли роменські магазини. Висновки – невтішні: сумські товари далеко не завжди є на прилавках. Умови ж збуту харчових продуктів іноді вражають.

Суворі, але справедливі перевіряльники крокують магазинами Ромен. Оцінюють асортимент, а надто – чи є тут щось сумське? У «Екомаркеті», наприклад, нашого – дуже мало. Що стосується санітарії та маркування товарів – тут провал. Вибачатися є за що майже в кожному магазині. Там – умови жахливі, там – товар немаркований.

Із сумськими продуктами, кажуть фахівці, таких казусів куди менше. Їх контролюють пильніше. Ті ж товари, що завозяться, нагадують кота в мішку.
Якість – не єдиний мінус продуктів, які завозяться. Питання – ще й у коштах. Посадовці взялися привчати підприємців до сумського виробника. Кажуть: якщо на прилавках буде чужий товар, то й гроші йтимуть у чужу кишеню.
Від сумських виробників, яких запрошували за круглий стіл, прийшли три представники. 17 же – проігнорували зустріч. Підприємці жаліються: інколи навіть не знають, у кого брати сумські продукти.

Через те ж, що товари купують не сумські, а з сусідніх областей чи з-за кордону, щороку область втрачає близько 30 мільярдів гривень, які сьогодні могли б піти на виплату зарплат, пенсій і соціальних допомог.
0
Комментариев
0
Просмотров
992
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.