"Боюся втратити ще один палець": жителька Глухівщини з рідкісним захворюванням б`є в набат про допомогу

ВС 08 сентября 2022 в 15:02
У червні глухівські журналісти писали про молоду жінку, яка 14 років страждає на аутоімунне захворювання – системну склеродермію. Останнім часом симптоми хвороби значно посилилися, внаслідок чого довелося ампутувати 4 пальці на руках, інші – в ранах, на ногах так само. Плюс пошкодження судин, сполучної тканини і внутрішніх органів. Хвороба дуже рідкісна, на Глухівський район одиничний випадок. Склеродермія прогресує. Жінці вже зробили операцію, але їй не ліпшає.

Зробили операцію – видалили на коліні гігрому, на трьох пальцях стоять спиці. Видаляли посередині частину кістки а потім зшивалося. Треба ходити так в спицях місяць, а то і більше, залежно від того, як загоюватимуться рани.  Та рани погано гояться, і один палець затерплий, інші – на пальцях, лікті, на ногах залишилися. Спинні болі сильні, слабкість, низький постійний тиск, нога почала сильно набрякати навіть коли і не ходжу. Весь час на сильних препаратах.  Але зараз потрібно багато знеболюючих мазей,стерильних серветок, бинтів та інших засобів для обробки ран. А воно усе дороге, не можу потягнути.

Виходить поліпшень ніяких, пішло на рани сильно, з руками взагалі жах і пальці майже не розгинаються. Наразі - огляди, перев’язки, а далі "бачитимуть", сказали, але поки що так. Надалі просто бачитимуть, як гоїться, і хоч би один взагалі не видалити. Дуже хвилююся з цього приводу, хоч би усілякими препаратами врятувати. Просто потрібно терміново ліки, а брати вже не залишилося за що… все, що мала вже витрачено. Кожного дня потрібні знеболювальні, які коштують 350 грн та 10 ампул, а це мені на день йде, я просто сиджу і плачу… не знаю, як і де мені взяти на ліки…


Ганна дякує всім небайдужим та причетним до збору коштів на її порятунок! Окремо висловлює подяку волонтерам ГО “Допомога – м.Глухів” за милосердя та надану фінансову допомогу. Але ситуація зі здоров`ям вкрай несприятлива, всі наявні кошти родина спрямувала на порятнунок рідної людини, а лікування тривале і дороговартісне. Прохання до всіх небайдужих допомогти фінансово, хто скільки зможе! І 5 гривень стануть в нагоді!

Номер рахунку : ПриватБанк 5168 7573 9350 0949 Крепких Ганна Сергіївна

hlukhiv.info


49
Комментариев
0
Просмотров
6015
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.