Пасхальне послання Високопреосвященнійшого Мефодія архієпископа Сумського і Охтирського

ВС 14 апреля 2012 в 08:00
.
Боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним 
Сумської єпархії Української Православної Церкви
Київського Патріархату

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Дорогі брати і сестри!
День Святої Пасхи, день воскресіння Христового є “свято над святами”. Жодне з християнських свят не має для нашої віри і нашого життя такої нездоланної сили й привабливості, такого фундаментального значення як Пасха. Разом з християнами всього світу ми радіємо воскресінню Христовому, бо воно є знаком перемоги життя над смертю. Як писав апостол св. ап. Павло до Коринфян: “Якщо Христос не воскрес, то і проповідь наша даремна, даремна і віра ваша” (1 Кор. 15, 14). Але Христос воскрес і тим самим підтвердив Своє Божественне вчення про високе призначення людини, про Царство Боже, про життя майбутнього віку, про наше загальне воскресіння. 
Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа займає центральне місце у Священному Писанні й у житті Cвятої Церкви. На факті воскресіння будується християнська віра і християнська надія. 
Факт Воскресіння Христового є відповіддю на найважливіші питання людського життя. Що таке людина? Навіщо і для чого ми живемо на землі? Яке призначення має людське життя? Без Воскресіння Христового буття людини перетворюється на беззмістовне наближення до безглуздого кінця. Дякуючи ж Воскресінню Христовому, земне життя наповнюється змістом, спрямованістю й значенням. Якщо Христос Воскрес, то і всі ми воскреснемо, бо Слово Боже говорить: “Нині Христос воскрес із мертвих, ставши первістком із померлих” (1 Кор. 15, 20). Якщо ми воскреснемо, значить є загробне життя, є Праведний Суддя, є потойбічний світ, до якого ми повинні приготуватися тут, на землі. Той світ, у якому “Господь кожному воздасть по ділам його”. Тоді смерть не є страшною, бо вона є переходом до іншого, нового, вишнього життя.
Цю істину, на якій, як на “наріжному камені” (Еф. 2, 20), заснована вся будова нашої віри, ми хочемо нині розділити з усіма людьми, багаторазово приумножуючи взаємну радість.
На свято Воскресіння Христового закликаю всіх жителів Сумщини залишити в минулому всі недоречності. Тісніше з’єднатися в мирі й любові та прикладати зусилля для розбудови Української європейської держави та Української Помісної Православної Церкви. “Воскресіння день, і просвітімось торжеством, і один одного обіймімо, скажімо “браття” і тим, що ненавидять нас; простімо все ради воскресіння.” (стихира Пасхи.)
Сьогодні ми щасливі, що Київський Патріархат на Сумщині зростає й зміцнюється, як кількісно, так і якісно. До переважної більшості людей прийшло розуміння, що незалежній Україні потрібно мати Незалежну Помісну Українську Православну Церкву з центром у місті Києві, яка духовно об’єднує народ, спрямовує його в животворне русло. 
У цей святковий день сердечно вітаю Вас, улюблені пастирі, дорогі браття й сестри у Христі, і всіх християн Сумщини з Великодніми святами. Вітаю голову Сумської обласної державної адміністрації Чмиря Юрія Павловича та голів районних державних адміністрацій, голову Сумської обласної ради Михайленка Геннадія Володимировича та голів районних рад, Сумського міського голову Мінаєва Геннадія Михайловича та всіх міських та сільських голів Сумщини, вітаю всіх голів патріотичних, громадських і козацьких організацій Сумщини та депутатів усіх рівнів. Дякую всім за понесені труди на благо Сумщини та Сумської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Вітаю також зі святом сумчан, які перебувають за межами своєї Батьківщини і не забувають своїх прабатьківських коренів . 
Благодать Воскреслого Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з усіма вами!
Пасха Христова 
2012 року Божого +Мефодій архієпископ Сумський і Охтирський
місто Суми
46
Комментариев
0
Просмотров
1874
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.