На Сумщині відкрили арт-об’єкт, присвячений Казимиру Малевичу: де жив великий художник

ВС 13 октября 2021 в 10:58
У Білопіллі відбулася непересічна подія - урочисте відкриття арт-об’єкту, присвяченого видатному художнику-авангардисту Казимиру Малевичу. На перехресті вулиць Сумська та Преображенська встановили копію роботи Малевича «Білий хрест на сірому фоні».

На відкриття об’єкту приїхали представники сумських художників, а також Сергій Рахманін і Надія Безсокирна, які наразі працюють над створенням повнометражного фільму про Білопілля.

- Сьогодні - дійсно дуже значна подія для історії нашого міста. Особу Казимира Малевича у світовому мистецтві, як художника, важко переоцінити. Для митців він є навіть більшою фігурою, ніж Пабло Пікассо, - зазначив міський голова Юрій Зарко. – Тому ми маємо пишатися причетністю Казимира Малевича до нашого міста. У 12-13-річному віці, будучи маленьким хлопчиком, Малевич ходив нашими білопільськими вулицями, заглядав у вікна іконної лавки (від ред. вона розташовувалася у приміщенні біля міського базару, де нині зображено мурал), захоплюючись роботою художників-іконописців. Як він писав у подальшому в своїх роботах, саме в той період, коли Малевич жив у Білопіллі, він вирішив, що стане художником…

bilopillia.city


47
Комментариев
0
Просмотров
2151
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.