Сумська «Батьківщина» принесла під Держказначейство старе лікарняне ліжко

ВС 14 октября 2013 в 08:00
10 жовтня о 12.00 перед Обласним управлінням Держказначейства у м. Суми Сумська обласна партійна організація «ВО «Батьківщина» разом з активістами ВО «Свобода» провела мітинг-пікетування непрофесійних дій влади з вимогою негайного повернення коштів місцевим громадам.

У ході пікетування перед Головним управлінням держказначейства в області було виставлено старе лікарняне ліжко для того, щоб у казначействі побачили, на яких ліжках змушені спати матері з дітьми в дитячій лікарні Св. Зінаїди, доки казначейство не пропускає виплати уже виділених коштів.

Виступаючи перед мітингувальниками, голова Сумської обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» Олександр Лисенко заявив, що через не проходження платежу на суму 37 тис. грн. лікарні Св. Зінаїди не може отримати нові сучасні ліжка, на які зібрали кошти депутати міської ради.

«Ми розуміємо, що Обласне управлінням Держказначейства у м. Суми – це лише своєрідний перехідний пункт, але ми прийшли до цієї установи сьогодні на знак протесту проти дій Державного казначейства України, яке затримує мільйонні платежі. Ми сьогодні йдемо також із депутатським зверненням до Голови Сумської обласної державної адміністрації Юрія Чмиря: нехай піднімає питання щодо Держказначейства перед Києвом, – зазначив Олександр Лисенко. – Зараз біля 20 млн. грн. місцевий бюджет недоотримав власних коштів. Ми вимагаємо припинити свавілля Державного казначейства щодо ганебної практики управління бюджетом у ручному режимі та затримки в перерахуванні коштів бюджету міста!»

Усього на акції зібралося біля ста осіб. Учасники мітингування тримали плакати з лозунгами: «Громада розшукує гроші!», «Азаров, віддай гроші!», «Скоро Суми піде з сумою» та скандували «Ганьба!» на адресу Держказначейства. По закінченню акції ініціативна група направилася до Сумської обласної державної адміністрації, щоб передати губернатору Юрію Чмирю депутатське звернення, повідомляє прес-служба Сумської обласної партійної організації «ВО «Батьківщина».
37
Комментариев
1
Просмотров
1436
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Азаров "допокращувався", что денег нет. А опозиция вместо того, чтоб на высшем уровне что-то предпринять, например, поддержать законопроект об отмене вип-пенсий для чиновников, тем самым сэкономив немалые деньги, только пиарятся на митингах.