"Зажинківці" представлятимуть Суми на нараді молодих письменників у Харкові

Літературна студія "Зажинок"
Артем Турчин 17 октября 2018 в 11:03
Літстудія "Зажинок" продовжує працювати у звичному режимі. Тому пости у групі не публікувались давно: просто не було нічого цікавого. Аж ось з'явилась одна важлива новина: у Харкові відбудеться літературний захід, причому дуже серйозний.

Того дня я, як завжди, прийшов на чергове засідання. Тамара Миколаївна (Тамара Герасименко, керівник студії - ред.) запитала чи не з порога: "Скільки тобі років?". Спочатку здалося, що я щось не те наробив :) Принаймні, у мене виникає така асоціація, коли мені задають таке питання. Однак виявилось, що суть - зовсім в іншому: у Харкові має відбутися щорічна нарада молодих письменників. Тогоріч мені теж пропонували поїхати на неї, причому до Львова. Але тоді у мене не вистачило можливостей. Цього разу все склалося для поїздки, та й сама нарада відбуватиметься за якісь дві сотні кілометрів. Щоправда, потім голова СО НСПУ О. Вертіль пояснив, що до Харкова з'їдуться представники тільки Лівобережної України, інших учасників чекатимуть у Тернополі.

Минулого року Суми представляла "зажинківська" поетеса Тетяна Осіпенко (Ліра). Цього разу було вирішено відправити мене та нашу нову учасницю Катю Бугеру. Що на нас чекає - достеменно невідомо. Уже є програма, у якій вказані заходи, серед яких - семінари прози та поезії, численні виступи (у культурних локаціях, бібліотеках, ВНЗ), екскурсія. Здавалось би, все це вже було: і виступи в культурних локаціях, і поради та критика від професійних письменників. Але такої насиченої програми за два дні ще не було. І, знову ж таки, до кінця не відомий формат: як розглядатимуть наі твори, чому вчитимуть, як і перед ким ми маємо виступати і т.д. Утім, уже приблизно за тиждень усі таємниці розвіяться.

Про результати наради читайте у наступному записі.

Артем Турчин



 
0
Комментариев
0
Просмотров
1568
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.