Вінницький авіазагін по розкидуванню з повітря вакцини проти сказу на Глухівскому аєродромі

Сумщина творческая. Культура и искусство
Алексей Щербань 07 ноября 2018 в 17:57
Вчора, 6 листопада 2018 року о 13-00 в небі над Глуховом з'явився перший літак АН-2 ("Кукурузник") Вінницького аівіазагону. За ним з інтервалом приблизно в 1 хвилину на горизонті почали вимальовуватися контури 2-го, 3-го та 4-го  літаків. На злітно-посадковому майданчику "Глухів"  з довгоочікуваним нетерпінням та ледь помітним хвилюванням на повітряних гостей вже чекав місцевий ас неба, мотодельтапланерист, парашютист, учасник АТО, старший авіаційний начальник - Олександр Костянтинович Понирко,   завдячуючи наполегливості котрого офіційно має право на існування та функціонування вищезгаданий по місцевому названий "Аєродром"... "В кожному екіпажі "Кукурузників" - 2 пілоти, оператор, який  відповідає за розкидування з повітря вакцини та технік по обслуговуванню літака"  - розповідає нам 69 річний  Віктор Іванович Попов - колишній десантник (близько 50 стрибків з парашютом), а зараз технік,  обслуговує АН-2 за № 16040, котрого незвазаючу на поважний вік запрошують та довіряють, спираючись на його величезний життєвий досвід (ремонтував літаки в Африці), обслуговувати літаки, а це погодьтеся величезна відповідальність від якої в повітрі залежить життя та здоров'я екіпажу. Віктор Іванович розповів нам, що коли він  служив в армії, то в їхній частині було 3 чоловіки з однаковим прізвищем Попов і всі мали однакове ім'я по баткові - Віктор Іванович - цей факт в подальшому житті  зіграв з ним злий жарт - особові справи було помилково переплутано і цим зацікавилися особісти, але врешті решт було доведено, хто є хто. Будемо сподіватися що  в ЗМІ з'являться більш детальніші публікації про життєвий та трудовий шлях таких шанованих людей, як В.І. Попов та інших. В додаток додамо, що 06.11.2018 року о 19:38 на сайті "Курьєр+ТРК Глухів" вже опублікована стаття Оксани Ковальової "Вакцина буде падати просто з неба" про приліт Вінницької авіагрупи до Глухова.
Ось цей матеріал:

"У вівторок до Глухова прибули 4 повітряних судна АН – 2, які будуть розсіювати по всій території Сумщини вакцину проти сказу. Пероральна імунізація плодоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотоподібних собак) планувалась заздалегідь, і ось, нарешті, вона почала відбуватись.
Ми власними очима побачили ті самі літаки та поспілкувались зі старшим авіаційним начальником злітно – посадкового майданчика аеродрому «Глухів» Олександром Понирко. Олександр Костянтинович розповів, що подібні заходи проводяться не перший раз, але прибувало лише одне судно, котре літало з району в район, розкидуючи вакцину. Цього ж року все буде відбуватися інакше, бо залучені 4 літаки.
Ці повітряні судна прилетіли з аеродрому «Коротич» Харківської області. «Наше завдання – забезпечити їм стоянку та надійну охорону, а їхня ціль – розсіяти по всій території Сумської області засіб від сказу», - коментує співрозмовник. Нагадаємо, що сказ – одна з небезпечних вірусних хвороб для тварин та людей, від якої вражається центральна нервова система з ознаками поліоенцефаліту, супроводжується паралічами й завжди закінчується смертю. Розповсюджують сказ у природі лисиці, вовки, єнотоподібні собаки та бродячі тварини. Складна епізоотична ситуація по сказу в Україні й Сумській області потребує радикальних мір, серед яких одне з основних позицій займає саме пероральна імунізація диких плодоїдних, ефективність яких доведена як в експериментальних, так і в польових умовах. Тому ця процедура не просто важлива, а й вкрай необхідна. Через газету звертаємось до глухівчан: коли побачите в небі літак АН – 2, який розкидає приманку з вакциною розміром зі сірниковий коробок, не хвилюйтесь та не беріть її до рук. Вона призначена не для людей, а для тварин."
"

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1199
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.