Пістренко Василь Іванович м.Глухів Сумська обл. Стукають тільки з дипломами

Сумщина творческая. Культура и искусство
Алексей Щербань 14 апреля 2013 в 13:40
СТУКАЮТЬ ТІЛЬКИ З ДИПЛОМАМИ

Цезара ми називаемо маршруткою мікроавтобус-особистий транспорт якогось підприємця.Бігає ця маршрутка швидко, заробляючи своєму господарю на бензин і прожиття безбідне, А раніше,років 45 тому назад, ходили державні маленькі ( їх ше називали „горбаті Пазики) і більші по тих же саме маршрутах:Нова гребля (Некрасівська вулиця), коноплезавод,Синявка, Веригіне,Усівка, Радіонівка (Білополівка).
  Були у міських автобусів і перерви на обід ( так званий відстій на автостанції).
   Платили не гривню 50 копійок, а лише 5 коп. Звичайно, в автобус напихалося, як кажуть, по зав’язку.
     В один з таких днів на автостанції йшла посадка по маршруту в напрямку школи-інтернат.Коли вже стали ось-ось рушати, до автобусу раптом підбігла якась стара бабуся до водійських дверей і гучно почала тарабанити долонею та приляпуючи гарненько.
   Шофер, дядя Міша, був веселої вдачі.Він деяку мить сидів за кермом непорушно, тільки поглядом зиркав прямо перед собою,рахуючи горобців та собак на автостанції біля диспетчерскої.Сидів,чув же, що баба торохтіла-молотила по залізному автобусу,але мовчав
   Надоїло і йому слухати гепання, від котрих лопалися барабанні перетинки,різко відкрив дверцята і, набравши-зробивши сурового вигляду,сказав, ніби прогарчав:”Ви що, бабо,хочете п’ять рублів штрафу заплатить за свое трахкання в ці двері? В ці двері тільки з дипломами можуть стукати.Зрозуміли?Тоді заходьте, поки ще зможете втовпитись!”
   Під час цього емоційного монологу в автобусі засміялися, зареготали, захахакали, загигикали,захіхікали,загогокали пасажири,які сиділи, стояли,корчилися, висіли.
   Бабуся з торбами  і  на четвереньках  ледве залізла в транспортний засіб... і продовжувала торохтіти вже язиком,мовляв, як вона спішила, бігла,щоб не запізнитися на автобус і ,ніби виправдовуючись перед пасажирською громадою, говорила-балакала, що не знала, в які двері стукать.Через деякий час всі пасажири вгомонилися,притихли.
   Дядя Міша повернув ключ „зажиганія”,дригнув ногою, нажимаючи на газ, включив потрібну швидкість, сказав голосно: „Ну,граждани, прив’язуйтесь.Покотили.І крапка”.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1440
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.