Наявний конструктив. Марлен Агдамов. Глухівська міська газета "Народна трибуна" від 18 лютого 2012 року, за № 13, Сумська область, Україна.

Сумщина творческая. Культура и искусство
Алексей Щербань 18 февраля 2012 в 23:20
   Глухівська міська газета «Народна трибуна» від 18 лютого 2012 року, за № 13
Наявний конструктив

   Памяті героїв Афгану присвятили зустріч майстри слова у районній бібліотеці, де були представлені очолювана А.А.Мироненком Міжнародна спілка літераторів і митців (на базі «Славянских колоколов»), низка сумських творчих обєднань та глухівських спілок «Сіверщина», «Звенигора», «Українська хвиля». Таке широке представництво, безумовно, надало заходу належної вагомості.
   Отже цього разу у просторій читальній залі бібліотеки зібралися, без перебільшення, всі кращі літературні сили Глухівщини. І не лише: представники сумського поетичного бомонду: Андрій Поляков, Володимир Коваленко, Юрій Штика, окрім ознайомлення присутніх зі своїми останніми доробками, зробили конкретну пропозицію співробітництва, а саме: друкуватися на сторінках віртуального періодичного видання «Сумщина творча». Для глухівчан, це безумовно, ще одне вікно у світ, хоча, варто наголосити на цьому окремо, не єдине.
  У нашому літературному середовищі вже давно відпрацьований механізм творчого співробітництва – в т.ч. й на міжнародному рівні. Він має свою доволі багату історію, яка включає наприклад, таку блискучу сторінку, як видання серії «Славянские колокола». Там, разом з глухівчанами, публікувалися десятки авторів з сусідніх Росії та Білорусії. Як відомо, їхню естафету невдовзі перебрала згадувана міжнародна спілка письменників і майстрів мистецтв, очільник якої А.А.Мироненко взяв на себе непросту місію проведення такого масштабного заходу. Йому, зрештою, вдалося владнати все таким чином, щоб, з одного боку, хто хотів виказати своє поетичне кредо, з іншого – досягти певного загального конструктивну, що згодьтеся, зробити у зібранні творчих особистостей під силу далеко не кожному. Зал аплодував блискучим віршам Олега Саранського, Юрія Штики, Андрія Полякова, Миколи Єрохи, Валентина Коваленка, Ірини Колтакової та інших. Географія їх творчого пошуку включає широкий простір: від Прибалтики до Донбасу, будучи невідємною частиною т.зв. «русского мира», котрий аж ніяк не обмежується сучасними кордонами Російської Федерації, і невідємною частиною якого, щоб там не казали, є й наші, в т.ч. й поетичні терени. А ще у цього світу своя спільна історія, де було й таке суперечливе, сповнене непересічними подіями й притягальною силою явище, як Афган. Цього дня, 15 лютого, коли на Україні шанують пам'ять воїнів, які полягли за її межами, і глухівчани покладають квіти до підніжжя скромного монументу У Трохименковому Саду, місцевий поет – колишній «афганець» Юрій Кабиш розпочав колективне освідчення поетичного дару, яке по ходу перейшло у дуже плідний діалог, естафету добрих справ. Вона продовжуватиметься й після цього: незабаром виходить у світ чергова збірка «Української хвилі», розроблено стратегію співпраці майстрів слова та митців Глухова і Сум, намічені нові зустрічі (наступна, до речі, незабаром відбудеться в обласному центрі), а на базі читальної зали центральної районної бібліотеки запрацює літературна студія.

      Марлен Агдамов, м.Глухів. Сумська область, Україна.
 


 
1
Комментариев
0
Просмотров
3001

Материалы по теме

Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.