"Чому верещав заєць?". В.Ю. Висоцький. Серед квітів, птахів і звірів. - ББК 84 (4 Укр) 6 В 93 Глухів РВВ ГДПУ. 2002. - 149 с. Почесний голова літературно- мистецького обєднання "Сіверщина, створенного при районній газеті "Глухівщина". Ветеран ВВВ.

Сумщина творческая. Культура и искусство
Алексей Щербань 14 января 2012 в 07:28
Вал. Юх Висоцький-автор книги "Серед квітів..."ветеран ВВВ,поет,почесний голова літературно-мистец.обєдн."Сіверщина" м.Глухів.

Чому верещав заєць?

 

    Я почув цей заячий вереск в густих кущах ліщини. Так верещать зайці, коли прощаються з життям або ж від раптового переляку. Невдовзі заєць зявився на галявині, куди я щойно вийшов з лісонасадження... Він не тікав, а біг прямо на мене, весь час трусячі довгими вухами.
    Метрві за 2-3 від мене присів, і я побачив, що його вуха рясно обсіли лісові мурахи. Багато їх будо і на ногах звіра. Заєць кумедно нагинав голову і ногами збивав мурах.
    Чув я від мисливців, що зайці інколи лікуються в мурашниках. Але цього разу, мабуть, косий вибрав рецепт не за призначенням. Отож, видно і прийшов до мене за допомогою від нестерпних укусів мурашок... Але потім второпавши, що перед ним людина, заверещав ще дужче та й майнув у хащі.
    Так краще, в лісі він знайде порятунок... Цей випадок трапився зі мною в лісах під Маневичами, що на Волині.

 

Валерій Висоцький м.Глухів.


     



 
1
Комментариев
0
Просмотров
3699

Материалы по теме

Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.