А полком?

Блоги, Віктор Бобиренко
13 февраля 2012 в 18:22
У мене є кілька новин для Юрія Павловича Чмиря.


Перша – хороша. У ЮП – чудесний особистий рейтинг. Близько 26% населення області оцінюють його діяльність позитивно, або дуже позитивно. Це майже втричі більше місцевого рейтингу партії регіонів, яку він в області очолює.
Це, правда, ще не свідчить про те, що ЮП надривається на благо громади. Ті хто в темі – ті в курсі, що губернатор не з трудоголіків. Це, скоріше, говорить, що в нього є багато креативних піарщиків, які отримують зарплату з невідомих джерел (як донедавна Забзалюк, наприклад). На нього працює все, що можна нахилити у ЗМІ або те, що можна замовити за гроші. Ударно працюють і кілька створених «аналітичних» «освітніх» і «громадських» центрів. І всього лише 26%. Ай-яй.
Але для спеціалістів ясно – що години і кілометри «джинси» в ЗМІ («джинса» на слензі журналістів – відверто замовний матеріал) це лише тест на наївність людини. Якщо ви вірите тому, що бачите на екрані в місцевих новинах – то ви «легко внушаемый человек», як говорив один спеціаліст з людської психології. 
Тепер погана новина для ЮП. У місті Суми рівень довіри до губернатора – менше 15%. Бачте – тут більше «прохаваних». Це селян ще можна провести. А тут цирк бачили. Тому новини містяни дивляться – чисто поржать. Або поговорити з телевізором як Слєпаков в «Нашій раші». А ось оцінюють роботу ЮП погано, або дуже погано – аж 39% сумчан. Невдячний народ. Кожного дня чують/бачать, як все кращає під мудрим оком партії і особисто ЮП, а їм все не так.
У мене є припущення. Народ фібрами відчуває, що ЮП менеджер скажімо так, ніякий. Як бізнес менеджер, він прославився тим, що збанкрутував «Свему». Причому так, що й досі спеціалісти дивуються, а нардепи шлють депутатські запити прокурорам.
А як державний управлінець, він показав себе у всій красі нещодавно, намагаючись попустити Мінаєва. Виявляється, (ЮП так говорив журналістам на прес-конференції), що він відповідає за все в області. Та ну? А конкретно? Тобто і за всіх розпорядників коштів? І сяде замість них у випадку чого? Яке незнання законодавства. ЮП, ви повинні відповідати лише за дотримання Конституції і законодавства. А втручання в діяльність органів місцевого самоврядування до ваших посадових обов’язків не входить. Ну почитайте ж уважно. В Законі про місцеві адміністрації (ст..2, п.6) вказано: «взаємодія з органами місцевого самоврядування». Про «нахилять», «строїть», «нарізать задачі», «викликать на килим» - жодного слова. ЮП нічого не знає про власні функціональні обов’язки.
ЮП говорить (натякаючи на Мінаєва): «Ряд чиновников, которые сегодня считают, что есть отдельные территории и на отдельных территориях не может вмешиваться областная власть… Это ошибка. Ошибка фатальная…  А сегодня нет такой территории, которая была бы без внимания областных властей».
Ну хто б сумнівався. Пильним оком подивитися, де що погано лежить. Це дааа. Проте, вмішуватися ЮП таки дійсно, повноважень немає. Це па панятіям може й можна, а по закону – тільки натравить на Мінаєва силовиків, якщо він закони порушує. А вказувати меру, що і де він може говорити, а що ні – немає таких повноважень.
Ще є елементарні поняття про легітимність. ЮП жаліється журналістам на Мінаєва і апелює до них: «Скажите, это правильное поведение хозяйственника, которому поручено от имени общественности себя так вести? Я считаю хозяйственник должен заниматься хозяйством.».  
Не так. ЮП посадовець нелегітимний де факто. Його ніхто не обирав. Його на княженіє прислали з Києва (читай Донецька). А міського голову вибирали люди. І делегували повноваження – віщать від імені громади. Комусь подобаються мінаєвські сентенції, комусь може й ні. Але він може спілкуватися від імені громади з ким завгодно. Бо він представляє ГРОМАДУ Сум, а Чмирь – тільки Януковича.
І чому це ЮП наділяє функціями Мінаєва як йому заманеться? Хто сказав, що Мінаєв хозяйственник? Я, наприклад, делегував Мінаєву повноваження здійснювати гуманітарні функції мера: піклуватися про дітей, школи, культуру. І спілкуватися з неадекватним прем’єром від імені громади, між іншим. А якщо треба, і не забракне хоробрості, то й із непрофесійним губернатором, який не розуміється на елементарному: функціях і повноваженнях.
Перефразовуючи кінокласику, спитаємо ЮП, як Пєтька Чапая: «ЮП, а взводом комановать можешь?» - «Могу, Петька» - «А полком?» - «Нет, Петька, полком не могу. Вот подучиться бы».
От підучить би їх всіх. Та сипонуть совісті.
2
Комментариев
3
Просмотров
2131
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Да, Чмырь везде, по телевизору, в газетах и в Интернете. И власть, и оппозиция используют СМИ в своих целях. Они тоже на этом отлично зарабатывают, хоть и продаются. И «Панорама» - не исключение. Так что Вы бы поискали площадку попрозрачнее, чтобы власть критиковать. А то эффекта должного не получится – вы критикуете, а кто-то следом хвалит.

Зауважте: вельмишановний Віктор Бобиренко не вказує, з яких джерел він сьогодні отримує зарплату і на кого працює, кому звітує про кількість матеріалів, в яких критикує нині діючу владу. Критика – це добре, але не висмоктана з пальця, коли треба «відписатися» за отриману зарплату.

Зарплату платит Бобиренку Мінаєв за то, що ми з Вітєю мочим Чмиря))))))