Аналіз - не те що в баночку здають

Блоги, Віктор Бобиренко
22 сентября 2010 в 14:27
Аналіз чи узагальнення

Анекдот в тему. Російською, для розуміння контексту.

Психбольница. Пациент жалуется врачу:

- Доктор, Наполеон в меня стулом кинул

-И вы в него киньте

-Не могу, он у меня – жидкий.

Анекдот ілюструє, що усі узагальнення при аналізі будь чого – недоречні і можуть привести до небажаних наслідків.

Мій знайомий дуже погано ставиться до Януковича та Тігіпка. Свою нелюбов до політиків він переносить і на людей, які за них голосували, не розбираючись в мотивах, узагальнюючи. А хто ж за них голосував? Розберемось. Щоб спробувати зрозуміти мотиви цих людей.

Перша категорія виборців Януковича, і на жаль велика – це люди, для яких Україна - пустий звук. Вони не прийняли незалежність України. Вони хочуть жити в СССР, або його продовженні - Росії. Їх батьківщина – від Калінінграда до Владивостока.  Ці люди в побуті такі ж як і ми, не кращі й не гірші. Вони вірять в Бога, виховують дітей і хочуть їм щастя. Вони часто або етнічні русскіє, або мають родичів у Росії.Або ж це колишні українці, які служили в Радянській армії чи органах. Їм дуже важко змиритися з тим, що сенс всього їх життя – служіння великій країні - це примара. Визнати, що жив даремно – важко. Для всіх цих людей максимально допустимою для сприйняття ця територія лише як малоросія – південно західна окраїна Росії, з галушками, шароварами і гопаком. Історія для них – це 600 річний процес, під час якого і в результаті виключно справедливих і оборонних воєн московське князівство розляглося на 1/6 частину земного суходолу. Української нації для них не існує, є лише нерозумні хахли як частина рускава міра. Всі хахли  або розпропаговані бандєровцамі (це щось на зразок людожерів), або тупо куплені за сто баксів американцями, як малі діти повиходили на майдани у 2004. Знайте, безпосередньо вас вони можуть любити, поважати, хоч ви і українець. Повторюю, більшість з них неагресивна, навіть більше того, інколи вони свої погляди не афішують. Найбільш агресивні з них – якраз люди з українськими прізвищами. Отут комплекси випирають, бо право бути русскім треба вибороти. У 1993 році в Російській думі український прапор порвав чувак з прізвищем Лисенко, зараз найагресивніший українофоб - Левченко. Резюмуємо: ця група людей ментально чужа українцям і завжди буде голосувати за сили, які декларують (і демонструють) настрої об’єднання з Росією.

Друга велика група прихильників Януковича – це вірні православної церкви московського патріархату. Цих людей голосувати закликали священики. Всі питання тут до пастирів, а дискусії -  до принципу невтручання держави до церкви, і церкви в політику.

Третя група – це ті, кого образили помаранчеві. Треба визнати, що у 2005 році викинули з управлінських структур дуже багатьох хороших професіоналів. Разом з ними – чимало негідників. Ці люди затаїли злість, і зараз вимагають крові та бонусів за втрачені 5 років. Саме вони зараз, здійснюючи вендету, множать ряди ображених регіоналами, які через 5 років зроблять чергову чистку.

Споріднена з нею група – члени команд. Або працюють, або вбудовані у вертикаль якихось бізнесів, пов’язаних з партією регіонів. Це елітні частини, гвардія і гордість регіонів. У них ресурс, причому не тільки фінансовий. Ці люди зі зв’язками. Щоправда, більшість із них – зі старої управлінської школи, і їм не вистачає креативу. Зате вони спаяні дисципліною і є готовими консорціумами. Їх батько – Янукович. Поки він є – вони цілісність. Не буде його – ці групи вступлять в смертельний бій один з одним під любими знаменами.

 Велика група людей, які голосували за Януковича – це сильно розчаровані. Просто розчаровані на вибори забили, а цих – допекло. Вони так і не дочекалися кращого життя, а тут обіцяють покращення життя вже сьогодні. Ця категорія – песимісти. Вони завтра вже не проголосують за ПР, а віддадуть голоси новим лохотронщикам.

Не плутати з ними тих, кого допекла особисто Юля і її м’яко кажучи неправда у стосунках і обіцянках, ті кому набридла її харизма, ті кому дошкуляла її жіноча краса (зустрічав і таких).

І нарешті, остання категорія  – це куплені. Подекуди, переважно в сільській місцевості, голоси бомжів, п’яниць, інших декласованих елементів тупо куплялися. Помаранчеві цим методом гребували, а регіонали – не завжди. Наприклад, я особисто знаю два випадки: у Тростянецькому і Білопільському районах.

Власне це все, хоча необхідно сказати, що можна в окрему категорію виділити людей, які самі не приймали рішень, а йшли голосувати «як скажуть» родичі.

Електорат Тігіпка схожий на електорат Януковича. Більшу половину його складають перераховані у Януковича категорії, з тою лише різницею, що цим людям соромно було голосувати за колишнього з/к та любителя Анни Ахмєтової. Це російськоорієнтована інтелігенція. Це тверда і постійна електоральна база Тігіпка.  Інша велика частина, не врахована у вищеперерахованих групах – це представники малого бізнесу. Ця група була з ним у січні. Але зараз, після того обурення з податковим кодексом, люди полишать Сергія Леонідовича. І нарешті ще одна велика група його вчорашніх прихильників – люди які вірять телевізійним рекламам і їх політичним версіям, зокрема про Сильну Україну, люди, які завжди пробують вгадати де кулька у наперсточників. Категорія цих людей стала, а у Тігіпка розводити лохів виходить краще всіх.

Ось ці люди зробили Януковича президентом. Проте, цих людей в Сумській області замало, щоб «зробити» регіоналам місцеві вибори.

 

 

 

1
Комментариев
4
Просмотров
1941
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Эпистолярный жанр нетвое хотя попытка анализа зслуговуе на повагу. Оскорблять власть сразу после выхода из власти глупо... Даже если договорился с проверкой кру .... Могут перепроверить ... и вломить за отряды юных бендеровцев и тройные откаты!!! Будешь как шелудивый гена плакать и косить под невменяшку которая за свои оскорбления неотвечает и воровство признает исключительно как клептоманию в интересах громады!!! Каждый свидомый вороватый птриот кузнец своего будщего счастья.... Когда ворона укравшая общественный сыр громко каркает то в лучшем случае падает только сыр

Але є ще вірні Московського патріархату, етнічні руські, які ні в 2004, ні в 2010 не голосували за Януковича і котрі не підтримують велику пропутінську політику цього політичного режиму Wink

Какое-то "великохохлацкое" чмо, (не знаю в лицо, но, видимо,похож на Медуницу) оскорбляет моих родителей, мой язык, мою национальность, мою родину - СССР, мой выбор, в конце-концов. Мне 35 лет. И я не служила в органах, считаю своей родиной пространство от Калининграда до Владивостока и, в отличие от автора,уважаю все национальности проживающие на этой территории, в том числе и украинцев (за исключением потомков тех кто убивал своих сестер, которых в сельских клубах Тернопольщины "москали" на танец приглашали). С удовольствием кушаю галушки и вареники.

Великохохлацкому ЧМО" ! Вы невнимательно прочитали статью.оскорблений там и неуважений к вам нету.А вот вы оскорбили украинцев и вы не уважаете ни наш язык ни нашу историю о которой пытаетесь судить не зная ее. Мне 65 лет я родилась в западной Украине в последние месяцы войны и не понаслышке а из рассказов родителей знаю кто и за что убивал там в то время. Отей мой служил в органах. А такие как вы-дешовые провакаторы ! Вы сеете среди людей раздор.Автор статьи точно проанализировал электорат Януковича и ваше возмущение лишний раз доказывает что он попал в точку.