Співачка зі Швейцарії Jasminka: любов до України в мене від мами

Олена Квітка
Олена Квітка 20 сентября 2023 в 15:39

Молода співачка Jasminka, яка з народження мешкає у Швейцарії, розповіла нашому виданню про зйомки кліпу “Гайда святкувати” у Києві, хто прищепив їй любов до української мови та як швейцарці ставлять до війни в Україні

 

Ви з дитинства живете у Швейцарії. Але ви шануєте своє українське коріння. Цю любов до Батьківщини вам батьки привили?
Так, в основному моя Мама, хоч вона зі мною все дитинство і юність говорила російською та давала дивитися фільми російською. Іноді вона читала мені українські твори, а інколи навіть співала пісні. Мені вельми запамʼяталося пісня «Несе Галя воду». Звісно, на мене вплинуло, теж що ми часто їздили в Україну. Бо мені там завжди подобалося.

Свій кліп на пісню Gajda Svjatkuvaty ви знімали у Києві. З якими емоціями ви завітали до столиці України? Чи не було хвилювання або страху?

Звісно, було хвилювання, бо я в останній момент дізналася, що локації для кліпу мені вже підібрали. А я не була впевнена, чи ці локації підійдуть під мої уявлення про кліп. І дійсно коли ми все відзняли і я побачила кліп, я розчарувалася. Бо все було зовсім не так, як я уявляла. Але потім я попросила, зробити деякі правки і після цього мені кліп більше сподобався.

Як, за вашими спостереженнями, швейцарці відносяться до війни в Україні?
На жаль, повинна сказати, що, як мені здається, то половина людей байдужі до війни. Що насправді дуже прикро. Але воно і не дивно, Швейцарія доволі далеко від України та вже довгий час не бачила війн. Але люди які підтримують Україну, бо іноді можу побачити прапори на вікнах та балконах.

Чи багато українців мешкає наразі в Швейцарії?
Наскільки я знаю, то десь вже 50 000. Для Швейцарії це доволі багато. Багато українців у Цюріху. Я нещодавно з подругами туди їздила і одна з них мені сказала, що таке відчуття наче у Київ приїхала.



Надалі ви плануєте розвивати свою творчість також українською? Або можемо очікувати від вас треки французькою або німецькою?
У жовтні планую випустити трек «Мій Дім».  Ця пісня про любов і біль до України. Теж планую виступати з моїми піснями. Я планувала ще випустити одну пісню до кінця року, але можливо я уже не встигну.

Слухати трек Gajda Svjatkuvaty від Jasminka  : https://id.ffm.to/gajda_svjatkuvaty 



 
0
Комментариев
0
Просмотров
768
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.