За 10 днів серпня 2021 року задокументовано 24 порушення природоохоронного законодавства, – Сумський рибоохоронний патруль

Яна Макуха
Яна Макуха 12 августа 2021 в 16:27
З 1 по 10 серпня 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 24 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 14 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову) та два - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Оформлено вісім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 24 од. заборонених знарядь лову.
«У порушників вилучено 36 од. заборонених знарядь лову та більше 13 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 6 375 грн та накладено штрафів на суму 170 грн. Передано до суду 14 справ для притягнення до адміністративної відповідальності» – повідомив керівник Сумського рибоохоронного патруля Олександр НЕПОЧАТОВ.
Для прикладу, першого серпня 2021 року рибінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства на водоймі поблизу с. Куземин Охтирського району. Двоє громадян за допомогою «волока» добули 3 екз. щуки, загальною вагою 0,5 кг. Сума збитків, нанесених рибному господарству, склала 1 020 грн.
Аналогічне порушення Правил рибальства зафіксовано п’ятого серпня на р. Сейм в с. Горки Конотопського району. Двоє громадян за допомогою «волока» у заборонений період добули 100 екз. раків. Збитки склали 2 550 грн.
Сьомого серпня рибінспектори задокументували порушення Правил рибальства на водоймі біля с. Грязне Сумського району. Дві особи за допомогою «кімлі» добули 90 екз. раків, загальною вагою 3,8 кг. Сума збитку склала 2 295 грн.
В цей же день виявлено чоловіка, який на водоймі в с. Чернеччина Сумського району добував за допомогою «раколовки» раків. Водних біоресурсів не добув.
На порушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.
За даний час зафіксовано два порушення природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів знаряддями лову з гачками, що перевищують дозволену кількість (не більше п’яти) на одну особу. На порушників накладено штрафів на суму 170 грн.
Також оформлено вісім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Сумському, Конотопському та Шосткинському районах, згідно з якими вилучено 22 сітки та два «ятері». У водне середовище випущено 6 кг водних біоресурсів.
Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.
Довідкова інформація:
Нагадуємо, на Сумщині встановлено термін заборони на лов (добування) річкових раків у період другої линьки з 01 серпня по 30 вересня 2021 року.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1536
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.