Творча зустріч з сумською поетесою #Надією Позняк.

людмила яценко
людмила яценко 19 августа 2021 в 15:28
19 серпня 2021 року наживо у прямому ефірі сторінки відділі абонементу Сумської обласної наукової бібліотеки на Facebook відбулась творча зустріч «Поезія, що відмикає високі почуття» з чудовою жінкою, сумчанкою, авторкою збірок поезій «Шкіра», «Ряди Фур’є», володаркою багатьох відзнак всеукраїнських, міжнародних літературних конкурсів і фестивалів, зокрема, є лауреатом премії Ордену Карпатських Лицарів, Всеукраїнської премії «Благовіст», Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Василя Юхимовича, літературної премії імені Анатолія Криловця - - Надією Позняк.
Яскрава та неповторна у своєму поетичному голосі авторка відповідала на різноманітні запитання про життя і творчість, про сучасність, ділилися враженнями, спогадами, вподобаннями. Упродовж зустрічі авторка читала свою справжню українську поезію найвищого гатунку. Вірші торкнулися людських сердець, бо до зустрічі в онлайн-режимі приєдналося багато шанувальників творчості поетеси з різних куточків України.
Особливо вразив учасників творчої зустрічі вірш «Донбас дрейфує, наче Атлантида» першої книги «Шкіра» з циклу громадянської лірики, якій у книзі відведено найбільше місце. Любов до рідної землі у великому і в малому – не напоказ, є природною, органічною рисою творчості Надії Позняк.
«Донбас дрейфує, наче Атлантида.
Цей шмат землі – ні Богу, ні мені.
Зійшлися два світи. Іде корида.
Що не насниться навіть сатані.»
Вона побажала щоб настав мир, а Донецьк і Луганськ були українськими, щоб запанувала злагода між нашими людьми, щоб Україна була землею щастя, миру, достатку, благополуччя, і щоб не десь за океаном, на чужих землях, а на своїй рідній землі молодь була щасливою, тут навчалася, працювала і будувала своє майбутнє.
Презентуючи свою другу книгу «Ряди Фур'є», відмічену грамотою Всеукраїнського літературно-мистецького фестивалю імені Василя Скуратівського «До Василя» за 2-е місце у номінації «Книга», поетеса
закликала читачів не лякатися назви, а сміливо взяти книгу та «розкласти в ряди» існуючу реальність. Вірші книги сповнені глибокого психологізму та водночас легкості, свіжості, оригінальності.
Зустріч була теплою, надзвичайно зворушливою та залишила багато приємних вражень. Поціновувачі поетичного слова ще раз впевнились у тому, що поезією потрібно захоплюватися, вивчати, презентувати, бо вона підносить нас духовно, збагачує новими відчуттями та своєю неповторністю.



 
0
Комментариев
0
Просмотров
1620
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.