Онлайн зустріч до Всесвітнього дня книги та авторського права

людмила яценко
людмила яценко 21 апреля 2023 в 15:13
20 квітня 2023 року, напередодні Всесвітнього дня книги та авторського права, бібліотекарями відділу абонементу Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки проведено онлайн захід «Життя крізь книгу і книга крізь життя» за участю літературних студій, клубів та об’єднань міст Суми, Конотоп, Ромни та смт. Липова-Долина.
Скориставшись чудовою нагодою, літератори Сумщини поспілкувалися з поціновувачами українського літературного слова – з тими, хто пише, читає, видає книжкову продукцію – бібліотекарями, які проводять заходи з метою привернення уваги до книги та читання.
До зустрічі, яка відбулась в рамках літературного клубу «Дивослово», якій починаючи з 2014 року діє у відділі абонементу, приєдналися майже сорок бібліотек сумської області.
Відбулася презентація збірки «Мелодія липового цвіту» творів авторів Липоводолинської літературної студії імені Федора Швіндіна. Упорядниці збірки Наталія Шутько та Надія Ралко відзначила важливість виходу у світ цієї книги. Це неабияка подія для людей, які дійсно люблять свій рідний край та оспівують його у своїх творах.
Душевності та ліричності дійству надали пісні на вірші поетеси з Липової Долини Катерини Сенченко, які прозвучали у виконанні Ольги Козаченко.
Про Конотопський край багатий літературною палітрою, як у минулому, так і нині, розповіла керівниця літературної студії «Джерела» Ірина Козлова. Вона яскраво презентувала творчість відвідувачів студії, сучасних конотопських письменників.
У зустрічі приймали участь люди творчого обдарування, як відомі майстри слова, так і аматори.
Співробітники Конотопської міської бібліотеки імені Степана Пономарьова запросили на захід колегу Наталію Стеценко - бібліотекаря села Карабутове Попівської ТГ (Конотопського району). Вона презентувала на великий загал свій перших творчий доробок, збірку поезій «Там, де народилась я…». Вірші продекламовані авторкою вразили своєю чуттєвістю, щирими емоціями, красою слова. Не стримуючи сліз учасники слухали авторський вірш «Вишиванка для сина».
Голова громадського об’єднання «Літературне об’єднання «Дивослово» Тетяна Лісненко, довела, що творчість поетів Роменщини єднає жителів краю в любові до України та презентувала нові поетичні збірки, які вийшли друком в повоєнний час.
Своїми думками про місце книги в житті людини і суспільства поділилися митці художнього слова, керівниці літературної студії «Літера» Ірина Булахова та літературно-мистецького клубу "Грань" Надія Фурзенко.
Вони розповіли про творчі доробки літстудійців, які вийшли окремими книгами в останній час. Поетеса Ольга Суровицька презентувала свою першу дитячу книгу «Ті, що поруч і далеко».
Директор сумського видавництва «Триторія» Олег Ткачов та
старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти КЗ «Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Юрій П’ятаченко розповіли про унікальні краєзнавчі видання, які вийшли друком саме у них.
Запропонували літераторам, для видання власних книг, звертатися до видавництва.
Дослухаючись до побажань літературної спільноти Сумщини, яка із зацікавленістю дізналася про роботу літературних студій, клубів та об’єднань своїх колег, онлайн зустрічі-спілкування будуть мати продовження, бо вони
об’єднують авторів, видавців і поціновувачів літератури.
Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю, врятувати наш неповторний світ.


 
0
Комментариев
0
Просмотров
856
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.