Бібліотека - місце зустрічі талановитих людей.

людмила яценко
людмила яценко 21 августа 2023 в 16:46
В Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці, при відділі абонементу, багато років успішно діє літературний клуб «Дивослово».
Для відвідувачів літературно-музичної студії «Літера» (керівник Ірина Булахова) та для сумської обласної молодіжної літературної студії «Зажинок»
(керівник членкиня НСПУ Тамара Герасименко) він став осередком обговорення творчих ідей та ініціатив, самовдосконалення, затишним місце для різноманітних зустрічей та проведення безлічі цікавих заходів.
19 серпня 2023 року у актовій залі книгозбірні, за ініціативи бібліотекарів та «літеровців», відбувся літературно-музичний марафон «Я молюся за тебе – і буде усе Україна!».
Різнобарвна програма заходу була насичена поетично-музичним розмаїттям: авторське декламування поезії, у кожному слові якої пульсували ритми любові і болю за зранену, але незламну Україну; віртуозне музичне виконання пісень на слова українських поетів та поетів Сумщини; презентація віршів з нових збірок поезій воєнної тематики; читання власних віршів молодими літераторами-початківцями («вільний мікрофон»); відеоряд про пам’ятні події та цікавинки літературних клубів та студій; книжкова виставка «Сумщина літературна»; можливість пригоститися яблуками з медом (19 серпня Яблучний Спас); участь у дружній фотосесії на спогад.
У вінок творчих виступів марафону органічно було вплетено не лише поезію сумських літераторів, а й письменників із міст Буринь, Ромни, Лебедин та
села Верхня Сироватка.
Дякуємо, усім хто приєднався, хто подарував незабутні враження від спілкування.


 
0
Комментариев
0
Просмотров
585
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.