Юстиція розповідає щодо здорового медіаспоживання під час війни

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 27 ноября 2023 в 12:45
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції, посилаючись на вебмайданчик "Довідник безбар’єрності", розповідає щодо здорового медіаспоживання під час війни. 
Корисні поради: 
❌ Не ведіться на тривожний інформаційний вир
«Прилипнути» до екрану дуже легко: ніби тільки глянув, а години вже немає. Блукання у мережі призводить до залежності.
❌ Не дозволяйте медіа помножувати стреси
Якщо відео або текст викликають напруження чи хвилювання – це ознака того, що вашим станом можуть маніпулювати.
❌ Не сприймайте хибні пояснення
Реальні факти іноді інтерпретують у потрібну сторону. Такі тексти містять фрази: «ймовірно, це означає..», «це виглядає так, що..» і багато інших припущень.
❌ Уникайте медіатригерів
Повідомлення про трагедії можуть викликати негативні спогади у людей, якщо вони чи їхні близькі опинялися у схожих ситуаціях.
Використовуйте перевірені джерела. Щороку журналістська громадськість складає білий список якісних онлайн-медіа – останній тут – https://bit.ly/3QNIzC7

Пильнуйте свої підписки у соцмережах. Анонімні телеграм-канали не несуть відповідальності за публікації, а ще – часто змінюють власників та можуть використовуватися ворогами.
Регулюйте час, витрачений на новини. Кожне медіа зацікавлене, щоб ви переглядали саме його контент. Між екранними сеансами та живим спілкування має бути баланс.
Навчіться переключатися
Вимкніть відео і звук, якщо вас накриває хвиля емоцій. Відрегулюйте свій стан: знайдіть очима п’ять предметів навколо вас і подумки назвіть їх.
Швидко – ще не означає якісно. Серйозні медіа витрачають час на перевірку інформації. А якщо тексти викликають багато емоцій, опубліковані швидко, але не містять підтверджених фактів – варто задуматися.
Аптечка емоційної самодопомоги – завжди поруч. Майте заготовки дієвих способів угамування непроханих емоцій. Безліч варіантів, наприклад, заспокійливі техніки дихання можна знайти ось тут – https://www.howareu.com/#section-first-aid-kit
Медіадієта – для ментального здоров’я. Свідомо не використовуйте смартфон під час їжі, спілкування чи інших важливих справ.
Ваш час – ваші правила. Дружба з медіа та гаджетами має покращувати здоров’я і ментальний добробут. Якщо це не так, то час змінювати правила дружби.
Усі поради – тут: https://bbu.org.ua/poradi-shhodo-zdorovogo-mediaspozhivannya-pid-chas-viini/?fbclid=IwAR3LdgemIN0AeEgZi9vsJs2xtwKRUBd5mCa6sk33sdOaIcZPKdAu4oz1lEE

 
0
Комментариев
0
Просмотров
770
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.