Вибори на ТОТ: як не перетворити форму народовладдя на зброю в руках ворога

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 12 марта 2024 в 10:48
Усупереч міжнародному праву, попри волю самих виборців та задля втіхи правлячої еліти рф, ворог планує проведення чергових фіктивних виборів. Окупанти продовжують таким зухвалим способом запевняти світ у легітимності своєї присутності на тимчасово окупованих територіях України.

Для мешканців цієї частини держави це вже не перша злочинна імітація форми народовладдя. Фактів, котрі свідчать про систематичне порушення Конституції України та інших нормативно-правових актів достатньо. Жодні результати діяльності окупаційних адміністрацій юридичного значення не мають, так само як і відмова від співпраці у цій площині. Громадянам варто пам’ятати, що ОБОВ’ЯЗКОВИМ Є УТРИМАННЯ ВІД:
  • участі у виборах;
  • поширенні інформації чи агітації;
  • спостереження за псевдовиборами;
  • інших заходів, спрямованих на організацію та проведення незаконних виборів.

За будь-яке свідоме та добровільне сприяння агресору передбачена відповідальність, зокрема кримінальна. Виключенням є випадки, коли людину під дією фізичного примусу позбавили можливості уникнути цієї співпраці.  Відповідно до статті 40 Кримінального кодексу України правові наслідки не чекають лише на постраждалих, тобто тих, хто долучився до виборчого процесу лише, щоб не зберегти своє життя та здоров’я.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
144
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.