В юстиції звітували за 2021 рік

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 14 февраля 2022 в 11:27
Публічний звіт керівниці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірини СВИСТУН за 2021 рік підбив підсумки роботи підпорядкованих органів юстиції та основні досягнення установи за минулий рік.
За словами очільниці, амбітні кроки у напрямі запровадження нових проєктів та ретельна робота над поставленими завданнями, яке окреслило Міністерство юстиції та Уряд, стали визначальними аспектами для міжрегіонального управління та його структурних підрозділів.
Так, у 2021 році у сфері державної реєстрації актів цивільного стану пріоритетним завданням було надання якісних, сучасних та комфортних послуг, релевантних до потреб громадян.
Без перебільшень, лідером серед послуг, пов'язаних саме з народженням дитини, став державний сервіс «єМалятко». Так, з 19 тисяч новоспечених батьків майже 90% обрали цю комплексну послугу, скориставшись прогресивним сервісом при реєстрації народження дитини.
Ще одним вагомим показником цієї сфери стала реєстрація шлюбів – у минулому році було засвідчено стосунки понад 16 тисяч пар (на Полтавщині – 7 тисяч, на Сумщині – 4,8 тисячі, на Чернігівщині – 4,5 тисячі). Водночас, неабиякою популярністю користувалася сучасна послуга «Шлюб за добу». Зменшити час на очікування та у скорочений термін провести церемонію одруження у Полтавській області вирішили 776 пар, на Сумщині – 854 та 626 – по Чернігівському регіону.
У зв'язку зі зміною адміністративно-територіального поділу України, торік на теренах Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) було утворено нову мапу нотаріальних округів. Це дозволило задовольнити інтереси та потреби громадян, адже в результаті нововведень всі нотаріальні округи забезпечені послугами державних та приватних нотаріусів.
Водночас, у минулому році Північно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Суми) було зареєстровано 176 нормативно-правових актів, з них на Полтавщині – 52, на Сумщині – 59 та 65 – у Чернігівській області. Окрім того, з метою здійснення контролю за дотриманням суб'єктами нормотворення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів міжрегіональним управлінням проведено 3136 перевірок.
Своє провідне місце у динаміці нововведень та позитивних змін знайшли органи державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).
У 2021 році органи державної виконавчої служби забезпечили погашення заборгованості по аліментах у розмірі близько 790 мільйонів гривень, у тому числі:
  • на Полтавщині – 338 мільйонів гривень;
  • на Сумщині – 238 мільйонів гривень;
  • на Чернігівщині – 211 мільйонів гривень.
Безкомпромісні кроки та рішучі дії фахівців юстиції у напрямі забезпечення стягнення боргів по зарплаті дали торік вагомі результати – підприємства-боржники погасили 23 мільйони гривень заборгованості (на Полтавщині – 3,5 мільйона гривень, на Сумщині – 11 мільйонів гривень, на Чернігівщині – 8 мільйонів гривень).
Разом з тим, отримання державними виконавцями доступу до інноваційної системи  «Безпечне місто», яка передбачає цілодобове відеоспостереження на дорогах, стало ще одним успішним нововведенням у сфері примусового виконання рішень та вдалою співпрацею з профільними органами та органами місцевого самоврядування.
У питанні економії коштів державного бюджету торік Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Суми), користуючись для закупівлі товарів і послуг системою PROZORRO, досягло економії майже в 3 мільйони гривень.
Ще одним успішним запровадженням стало опанування електронного документообігу «АСКОД». Оперативний доступ, швидке опрацювання, ефективне управління рухом документів, зменшення ризиків та безпечність збереження, робота всіх працівників в єдиному інформаційному просторі – невичерпний список переваг «АСКОДу», якій успішно запроваджений, опанований та продовжує функціонувати на базі міжрегіонального управління вже другий рік поспіль. Так, близько 260 тисяч документів опрацьовано фахівцями управління саме в цій системі електронного документообігу.
Про ці та інші вагомі результати Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) більш детально представлено в інфографіці.



 
0
Комментариев
0
Просмотров
1122
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.