Щодо русифікації окупованих територій України

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 02 мая 2023 в 10:10
Відсутність легітимних органів влади та правосуддя, тотальне нав’язування ворожих наративів, свавільне порушення прав людини – повсякдення, яким рф замінила цивілізований спосіб існування мільйонів українців в окупації.
Примусова паспортизація на тимчасово окупованих територіях нашої держави є одним із доказів порушення прав громадян. Через те, що агресор розцінює український паспорт як акт протесту, в підконтрольних йому регіонах проводяться заходи з насильної русифікації населення. В атмосфері безправ’я місцеві жителі іноді вимушені взяти російське громадянство, оскільки відмова може стати причиною:
– заборони/обмеження пересування;
– позбавлення доходу, необхідного для забезпечення базових потреб;
– насильства з боку агресора тощо.
Такі документи позбавлені правового значення, й ніде, окрім як на захоплених ворогом територіях не визнаються. Вони суперечать принципам і нормам міжнародного права та є порушенням Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни. Громадяни, які отримали російський паспорт, щоб не втратити останню можливість вижити, до відповідальності притягуватися не будуть. Покарання чекатиме на осіб, котрі з власної ініціативи та корисливих мотивів допомагають ворогу руйнувати українську державність.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
654
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.