Мамам з малятами - нові сервіси від Мін'юсту

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 17 июля 2019 в 10:31
Мами з дітками і жінки при надії – з такими співрозмовницями зустрівся Міністр юстиції України Павло ПЕТРЕНКО упродовж візиту на Сумщину. Їм було про що поговорити, адже сьогодні Мін`юст реально змінив ситуацію, прищеплюючи у суспільстві філософію відповідального батьківства. Вона у всьому – в реалізації закону ЧужихДітейНеБуває, який захищає благополуччя дітей, стягуючи з нерадивих батьків аліменти; у сервісах по видачі свідоцтв про народження у пологових будинках, нових для українців інноваційних проектах «Муніципальна няня» і «Е-малятко».

«Держава повинна дбати про своє майбутнє – дітей. Мін`юст упродовж останніх років багато зробив для того, щоб родинам було комфортно отримувати послуги від органів юстиції, – говорить Павло ПЕТРЕНКО. – Мами не витрачають час на візити до кабінетів службовців, а прибувають додому з малям і першим державним документом, отриманим безпосередньо в пологовому будинку, також вони користуються можливістю зареєструвати місце проживання дитини. Нові проекти «Муніципальна няня» та «Е-малятко» – реальна допомога українським родинам».
Пілотний проект «Е-малятко» передбачає спрощення отримання послуг, пов’язаних із народженням дитини. Це надзвичайно прогресивна послуга, яка увібрала найкращий європейський та світовий досвід. Власники сучасних мобільних телефонів чи комп’ютерів зможуть уникнути спілкування з чиновниками, адже сервіс можна буде отримати не лише у будь-якому з понад 700 створених Урядом центрів надання адміністративних послуг або пологових будинках, а й в електронному форматі.
«Рівень довіри до інноваційних сервісів Мін`юсту надзвичайно високий, – говорить керівник юстиції Сумщини Ірина СВИСТУН. – Наприклад, сьогодні вже 90% свідоцтв про народження дітей видається у пологових будинках. Отже, батьки оцінили цей сервіс як зручний і комфортний. Переконана: проекти «Муніципальна няня» і «Е-малятко» також слугуватимуть родинам з дітьми».
Проект «Е-малятко», спростить отримання послуг з:
державної реєстрації народження дитини;
реєстрації місця проживання дитини;
внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів;
реєстрації у державному реєстрі платників податків;
призначенням державної допомоги при народженні дитини;
видачі посвідчення батькам багатодітних сімей;
призначенню допомоги дітям, які виховуються у багатодітних сім’ях.
Cервіс «Е-малятко» повноцінно запрацює з 1 січня 2020 року.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
645
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.