Туристична привабливість Сумщини

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 22 сентября 2017 в 16:42
Кричить душа, закута у бетон…
Я їй сьогодні знову видам візу
Туди, де синьо піниться озон,
Подалі від асфальту і заліза.

Іноді так хочеться відпочити від метушні великого міста, сховатися в зеленій гущавині лісу, послухати спів цвіркунів або помилуватися яскравими зорями, які, на жаль, не видно через вогні міста, познайомитись з історією славетного рідного краю!
Сумщина завдяки своїй чудовій природі, благодатному клімату, цікавій історії і гостинності жителів краю гідна заслужити славу туристичного краю не тільки в Україні, а й по всьому світу.
Сумщина – це прадавня українська земля, край небесно чистих річок і озер. Територія області є однією з найбільш екологічно безпечних зон України. Тут пропонують туристам багато чудових місць для відпочинку:
- Путивль, де є можливість здійснити сплави на плотах та байдарках по р.Сейм;
- одну з найчистіших річок східної України – Ворсклу, де побудований сучасний СПА-курорт «Буймерівка»;
- озера  Краснопільського району, які полюбляють рибалки;
- ліси Середино-Будського району, від яких в захваті мисливці, та ін. 
Сумщина – скарбниця історико-культурної спадщини. Вона налічує понад 1500 пам’яток історії. Міста Путивль, Глухів, Ромни включені до списку найцікавіших історичних місць України. Територія Сумщини пов’язана з багатьма історичними подіями.
21.09.17 відділом документів з природничих і аграрних наук проведений бібліокруїз «Туристична привабливість Сумщини» (до Міжнародного року сталого розвитку туризму і Всесвітнього дня туризму), на який прийшли досить зацікавлені користувачі і гості бібліотеки – студентська молодь із СДПУ ім. А.С.Макаренка, яка вивчає і активно займається туризмом, науковці СДПУ ім. А.С.Макаренка та СНАУ, юристи, представники галузі IT – технологій, екскурсоводи-краєзнавці.
На цій зустрічі науковцями із СДПУ ім. А.С.Макаренка  - Зігуновою Інною Сергіївною, зав. кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи університету, та СНАУ – Зубко Ярославом Михайловичем, аспірантом університету, і екскурсоводами-краєзнавцями   висвітлювались питання наукового та правового забезпечення розвитку туризму в Україні і на Сумщині, як виглядає Сумщина на туристичній мапі України і які перспективи має область в цій галузі.
Присутні були зачаровані розповідями (з мультимедійними презентаціями) про туристичні об’єкти області взагалі та окремі туристичні об’єкти:
- Коваленка Олександра Вікторовича, доцента кафедри туризму та готельно-ресторанної справи СДПУ ім. А.С.Макаренка про м.Тростянець з досить розвинутою туристичною інфраструктурою;
- Панченка Сергія Михайловича, ст.наукового співробітника Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський» (територія Середино-Будського району Сумської області та декількох районів Чернігівської області) про заповідну територію півночі Сумської області;
- Лавренко Євгенії Григорівни, екскурсовода-краєзнавця про зелену садибу «Вакулина байка» (с. Бездрик Сумського району) та ін.
Неабияку зацікавленість у присутніх викликала презентація Інтернет-сайта «Наша подорож» (стежинами Сумської області).
Проблемі розвитку нині дуже популярного сільського зеленого туризму в області теж була приділена значна увага.
Зустріч пройшла конструктивно, виступи викликали безліч цікавих запитань у присутніх.
Тож – завітайте на Сумщину, пройдіться вранці по росі, скуштуйте смачного українського борщу з пампушками, вареників зі сметаною, духмяних пиріжків, познайомтеся з народними майстрами, дізнайтеся про багату історію сумського краю, відчуйте гостинність господарів!  Будьте певні - не пошкодуєте!                                           
                


 
0
Комментариев
0
Просмотров
1250
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.