«Світ природи рідного краю: екологічні перспективи»

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 26 октября 2017 в 13:10
Треба на Землі хоч клаптики маленькі зберегти,
Де міг би стрепет звить собі кубло
І де б могла рости срібляста тирса…
У наші дні все більше людей беруть участь у діяльності, спрямованій на охорону навколишнього природного середовища.
Бажання діяти спільно задля збереження рідної природи зібралися на скайп-конференцію «Світ природи рідного краю: екологічні перспективи» представники наукових установ, освітянських закладів та нашої бібліотеки. Головною метою заходу був обмін досвідом та їх робота на перспективу.
Науковці Національного природного парку «Деснянсько – Старогутський» (м.Середино – Буда). вчителі та учні шкіл – члени Конотопського відділення Малої Академії наук (м.Конотоп), учні ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту» та бібліотекарі нашої бібліотеки взяли участь в обговоренні ролі природно-заповідних установ в популяризації наукових знань та значенні національних природних парків в екологічному вихованні молоді.
Говорили про наукові дослідження членів Конотопського відділення Малої Академії наук з природоохоронної діяльності та запропонували спільно використовувати інформаційні ресурси бібліотеки для поліпшення роботи серед населення Сумщини щодо збереження навколишнього середовища. Жвавий інтерес у присутніх викликала діяльність екологічного табору «Деснянські зорі» при Національному природному парку «Деснянсько – Старогутський» та відеофільм «Світ навколо», присвячений фестивалю біологічних колекцій створений членами конотопської студії «Контакт».
Приємним для присутніх була участь начальника відділу туризму обласної державної адміністрації Гладенка Ю.М. у роботі конференції та його пропозиція об’єднати зусилля для спільної співпраці в галузі розвитку сільського зеленого туризму на Сумщині.
Цікаво і жваво в діловій, дружній атмосфері пройшла зустріч учасників скайп-конференції в Сумській ОУНБ.


 
2
Комментариев
0
Просмотров
956
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.