ПІД ЗОРЕЮ ДАВИДА БУРЛЮКА

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 21 июля 2022 в 08:44
Сумщина святкує 140-річчя від дня народження свого талановитого сина, художника, мистецтвознавця і літератора Давида Давидовича БУРЛЮКА (1882–1967) – однієї з найдраматичніших постатей в українській культурі ХХ століття, адже ще кілька десятків років тому цей митець та його твори були маловідомі широкому загалу.

Та в останні роки ситуація докорінно змінилася, у всьому світі значно виріс інтерес до особи нашого видатного земляка. Дослідженням його життя та творчої спадщини займаються мистецтвознавці з різних країн: США, Японії, Німеччини. В Україні з’являються цікаві книги, альбоми, публікації на сторінках періодичних видань, тому «бурлюкіана» відділу мистецтв Сумської ОУНБ за останній час значно розширилася і тепер постійно поповнюється новими матеріалами. Цьому в значній мірі сприяли багаторічні творчі контакти з Фундацією ім. Давида Бурлюка, яка займається активною популяризацією творчого доробку нашого всесвітньо відомого земляка, а також інших представників української інтелігенції в діаспорі.

На ювілейній виставці «Під зорею Давида Бурлюка», яка експонується зараз у відділі, представлені альбоми, репродукції його картин, збірки віршів Бурлюка у перекладах відомого сумського поета Олександра Вертіля, публікації вітчизняних та зарубіжних дослідників творчості митця. Окраса експозиції – книги про нашого земляка, видані в Японії. Їх подарував бібліотеці японський дослідник творчості Бурлюка Акіра Судзукі.

Творча спадщина Давида Давидовича Бурлюка – це наше національне духовне багатство, внесок України у світову художню культуру.

https://sumyounb.blogspot.com/2022/07/blog-post_19.html


 
0
Комментариев
0
Просмотров
943
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.