Переходь на українську!

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 01 февраля 2023 в 16:29
В Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці у відділі обслуговування користувачів відбулося друге засідання клубу «Мовне коло».

Клуб «Мовне коло» – це спільний проєкт Управління культури Сумської обласної адміністрації, Сумської обласної організації Національної спілки журналістів України, Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, кафедри журналістики та філології Сумського державного університету.
Мета клубу: мотивувати, зацікавити, направити, допомогти вже дорослим  людям перейти на українську мову в роботі, навчанні, спілкуванні з друзями, сім’ї;  поліпшити   розмовні навички; ознайомити з тими ресурсами, які можна використовувати для переходу на українську.

Друге засідання провела Інна Леонідівна Гаврилюк –  кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики та філології СумДУ, член Національної спілки журналістів України.

Обговорювались вимовні норми української мови, відмінність артикуляції від російської. Були запропоновані вправи з артикуляції, що охоче виконували всі присутні. Для розвитку артикулярного апарату фахівцем надані поради та порекомендовані конкретні вправи. Інна Леонідівна відповіла на запитання стосовно практичного застосування деяких складних випадків української орфоепії.

На засіданні презентовано книжкову виставку «Вивчайте мову українську – дзвінкоголосу, ніжну, чарівну…». Протягом року на ній буде представлено найбільш цікаву  літературу з фонду відділу. Це видання з історії, культури української мови; практичні посібники; книги з порадами; різноманітні словники. Вона стане в нагоді всім тим, хто бажає вивчати та удосконалювати українську мову. Стосовно деяких видань з виставки фахівець надав свої коментарі, порекомендував конкретні довідники та словники для  використання, враховуючи власний досвід.
Чекаємо на наступне засідання.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
958
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.