Олександр Вертіль: «Піти за словом… і зі словом…»

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 12 апреля 2024 в 14:32
В Сумській ОУНБ відбулася зустріч із знаним краянином – поетом, перекладачем, журналістом Олександром Вертілем, на яку були запрошені шанувальники українського поетичного слова, добрі приятелі презентанта, а ще молодіжна аудиторія - студенти СумДУ - майбутні журналісти та Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Дмитра Бортнянського - майбутні працівники культури.

З огляду на професію заслуженого журналіста України Олександра Вертіля, ведуча заходу - завідувачка  відділу краєзнавчої літератури і бібліографії - Тетяна Голуб обрала звичний для журналістики формат: перша частина відбулась як презентація власне бібліотечного продукту - біобібліографічного покажчика «Олександр Вертіль: до 65-річчя народження», масштабного, ґрунтовного дослідження творчості ювіляра, виконане провідним бібліографом відділу краєзнавчої літератури та бібліографії Сумської ОУНБ  Тетяною Божок, друга частина зустрічі – як прес-конференція з гостем, де у центрі уваги його життєвий і професійний шлях.

З вітальним словом до аудиторії та ювіляра звернулася в.о. директора Сумської ОУНБ Валентина Кальченко, котра зазначила про давнішню й плідну співпрацю обласної книгозбірні та знаного на Сумщині журналіста, поета, громадського діяча О. Вертіля, а також поінформувала публіку про ті зусилля, що докладає бібліотека, аби в умовах воєнного лихоліття, щоденних обстрілів прикордоння залишатися культурним осердям сумської громади.

Естафету виступів підхопили професор, доктор наук, завкафедрою журналістики СумДУ, голова Сумської обласної організації Національної спілки журналістів України Володимир Садівничий та голова Сумської обласної організації Національної спілки письменників України Сергій П’ятаченко, котрі знайшли теплі, влучні слова для колеги-ювіляра, побажавши нових досягнень у творчості.

Насамкінець поет Олександр Вертіль запропонував аудиторії кілька нових поезій у авторській декламації - про кохання й сенс людського буття. Також відбулася прем’єра відеокліпу пісні «Планета Земля. Україна» на слова О. Вертіля.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
90
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.