Фінансові інструменти підтримки сільського господарства в сучасному вимірі

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 14 ноября 2023 в 17:36
Останніми роками агропромисловий комплекс України зазнав численних трансформацій, особливо в період повномасштабної воєнної  агресії рф проти України.  В умовах воєнного стану нові виклики вимагають нестандартного  залучення фінансових ресурсів для ефективної діяльності аграрної галузі держави і особливо прикордонного регіону.

Можливості фінансового забезпечення агропромислового комплексу України та області обговорювалися  на Дні фахівця «Фінансові інструменти підтримки сільського господарства в сучасному вимірі», організованому Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою на платформі ZOOM.

У заході взяли участь керівники та провідні фахівці Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Придатко Л.В. і Клименко М.О.; завідувач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Сумського національного аграрного університету  Самілик М. М.; науковці та студенти факультету харчових технологій Сумського національного аграрного університету і Відокремленого структурного підрозділу (ВСП) «Сумського фахового коледжу СНАУ»;  користувачі книгозбірні.

Спікери ознайомили з програмою розвитку АПК Сумської області до 2027року,  стратегією відновлення аграрного сектору Сумщини та новими підходами щодо розвитку прикордонних територій,  державними програмами фінансової підтримки. Крафтові технології в Україні і регіоні як фінансовий інструмент підтримки сільського господарства викликали чималу зацікавленість учасників заходу.    Законодавчому регулюванню  фінансової підтримки аграрних товаровиробників на заході була приділена особлива увага. Актуальність тематики онлайн-спілкування  спонукала його учасників до численних запитань спікерам  і фахівцям  галузі.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
710
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.