Фермери Сумщини під час війни: перевірка на міцність

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 17 октября 2023 в 16:07
Фермери Сумщини створюють славетну сторінку аграрної історії краю, мужньо працюючи в надскладних умовах прикордоння з країною-агресором  під час війни – під обстрілами, на замінованих полях, під час повітряних тривог, щодня наражаючись на небезпеку. Аграрії прикордонної Сумщини продовжують виконувати свою традиційну роботу, виробляючи якісну продукцію рослинництва і тваринництва, водночас ризикуючи життям .

Здобутки та труднощі в діяльності фермерських господарств нашого регіону обговорювалися на відеоконференції «Війна не робить винятків: перевірка фермерів Сумщини на міцність», яка була організована на платформі ZOOM  фахівцями  Сумської ОУНБ. До заходу долучилися Пасько О. М. – директор Сумського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств; представники Асоціації фермерів та приватних землевласників і керівники фермерських господарств області ¬– Гусак А. І., заступник голови обласної Асоціації фермерів Сумщини, керівник ФГ «Діброва»  (м. Буринь); Свєтлов В.  І. – керівник ФГ «Свєтлова» (Річківська ОТГ Сумського р-ну);  Ращупкін В. В. – ФГ «Новий мир» (с.Коцупіївка Роменського району); Куцеренко С. Ю. – завідувач сектору «Краснопільське бюро правової допомоги» Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; викладачі та студентська молодь Відокремленого структурного підрозділу  (ВСП) «Сумський фаховий коледж Сумського національного аграрного університету» і будівельного коледжу; користувачі обласної книгозбірні.

На конференції наголошувалося на тому, що незважаючи на безпекову ситуацію, екстремальні погодні умови, економічні труднощі, бюрократичні перепони, фермери прикордонної Сумщини сумлінно роблять свою справу: орють, сіють, дбають про врожаї та збирають збіжжя. Лейтмотивом   доповідей учасників  було: фермери – це сила; ми ризикуємо, але не здаємося; нові виклики сьогодення створили нові можливості, зокрема, залучення молоді  і прискорили використання інноваційних технологій; перемога буде за нами.

Ми пишаємося здобутками фермерів Сумщини, котрі, попри небезпеку, реалізують своє прагнення до гідного життя та кожен день борються за майбутній урожай. Попри мільйонні збитки, вони намагаються прилаштуватися до нинішніх складних умов воєнного часу.  Відновлюють сільськогосподарську техніку, своїми силами ремонтують обірвані  лінії електропередач, інколи навіть своїм  коштом розміновують поля, допомагають населенню громад долати труднощі воєнного часу  і продовжують сіяти. Вони сіють і сподіваються, що зберуть цей врожай.

Низький уклін вам, хлібодари! Ми від щирого серця дякуємо вам за сміливість,  за самовіддану працю, щедрість душі, теплоту сердець, любов до свого рідного краю та своєї землі! Зичимо вам  щедрої віддяки за вашу невтомну працю: і від ниви – за щоденний догляд, і від людей – за наші ситні будні, і від держави – за те , що ви невпинно рухаєте локомотив економіки до економічної незалежності.

Благодатної вам погоди, щедрих урожаїв, здоров’я і сил, мужності і стійкості, підтримки держави і всім нам – ПЕРЕМОГИ!

Актуальні «болючі» питання онлайн зустрічі спонукали учасників до жвавого обговорення їх. Ні в кого не залишилося сумнівів у тому, що українські фермери міцно і мужньо тримають трудовий фронт, наближаючи перемогу своєю невтомною працею.

Все буде Україна!

 
0
Комментариев
0
Просмотров
968
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.