До Дня незалежності України

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 23 августа 2022 в 15:09
Відзначаючи День Державного Прапора та День незалежності  України Сумська обласна універсальна наукова бібліотека  у партнерстві з Сумським обласним художнім музеєм імені Никонора Онацького відкрила виставку робіт Петра Івановича Кишенюка – художника, Члена Cумської обласної організації спілки художників НСХУ.
Виставка «Відкрите небо» – це прикмета часу. Що робить художник під час війни!? Він створює картини, які відлунням озиваються в серцях глядачів. Тому що він - відчуває як і ми: страждає, плаче і сміється… Тільки він може все те скорботне, пронизливе і прекрасне написати фарбами.
Митця привітали музейники, голова Сумської організації Національної спілки художників України Іван Гапоченко, в. о. директора,  Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки Валентина Кальченко, які побажали автору подальших творчих успіхів.
В холі бібліотеки присутні мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Моя незалежна країна – вільна, сильна Україна»
Цікавими для користувачів є книги, які надійшли до бібліотеки за програмою поповнення фондів від Українського інституту книги. Серед них видання про становлення та самовизначення української держави, про визначні постаті, які виборювали ідею незалежності своїм життям в минулому і дотепер. Окрему увагу приділено виданням, присвяченим останнім подіям на Сумщині: хроніка, герої, відбудова.
Цього ж дня у бібліотеці відбулась презентація книги-альбому «Сергій Тимошенко. Повернення». Захід відбувся за участі Валерія Миколайовича Власенка – краєзнавця, кандидата історичних наук, доцента кафедри історії СумДУ. Книга-альбом – данина пам'яті непересічній людині, визнаному українському архітектору і громадсько-політичному діячу Сергію Тимошенко.
На підтримку Збройних Сил України та до Дня Незалежності колектив Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки здійснив благодійний збір, де кожен зробив свій вклад в майбутню перемогу України, в нашу незалежність. Зібрана сума склала 6690 тис. грн. Кошти передані Сумській волонтерській організації @Наш Форпост-Суми, яка збирає на машину пікап для ССО ЗСУ, що виконують важливі завдання та дуже потребують авто. У червні через цю волонтерську організацію ми вже передавали моральну підтримку захисникам: дитячі поробки, малюнки, обереги, що розлетілися по фронтових позиціях Донбасу та гарячому прикордонню Сумщини.

 
1
Комментариев
0
Просмотров
664
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.