День вишиванки у Сумській ОУНБ

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 18 мая 2023 в 15:45
18 травня 2023 р. у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці святкували Всесвітній день вишиванки.

Українська вишиванка є одним із яскравих символів української культури. Сорочка-вишиванка створює особливий патріотичний настрій і духовний посил, а сама вишивка містить безліч оберегів і закодованих символів.

На свято до бібліотеки завітав театральний колектив «ART – Барвінок» Сумського закладу загальної середньої освіти спеціальної школи Сумської міської ради, щоб привітати всіх присутніх з Днем вишиванки. За участю молоді  відбувся театралізований захід  «Вишиванка єднає українців».

В холі книгозбірні було організовано тематичний перегляд «З Днем вишиванки, моя Україно!», на якому крім книг і періодичних видань з техніки української вишивки та орнаменту, були представлені старовинні і сучасні вишиванки і рушники, які стали окрасою перегляду.

Протягом дня до бібліотеки завітали випускники Сумської спеціалізованої школи №1: 3-В та 3-Г класи та учні ССШ №17, 2-В клас. Діти  мали змогу ознайомитися з виставкою із вишитими виробами: шитими сорочками ручної роботи, сучасними вишиванками. Школярів захопила історія про фарбування ниток для вишиванок в житньому тісті, які називалися заполоч.  Вони дізналися про символи візерунків на вишиванці, значення кольорів в кожному окремому випадку. А візерунок вишиванки у місті Суми знають всі!

З нагоди свята працівники обласної книгозбірні у вишитому вбранні долучилися до флешмобу «А над світом українська вишиванка квітне».

 
0
Комментариев
0
Просмотров
778
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.