Чому сучасним дітям потрібно розповідати про бюджети, піар та креатив, а не косинуси та синтаксис?

Guest
Guest 31 октября 2018 в 14:53
Сьогодні альтернативна освіта набирає популярності. Все більше батьків відають перевагу хоумскулінгу або приватним школам з альтернативною системою навчання. Але чи приносить домашнє/альтернтивне навчання бажаного результату. І чи дійсно воно є більш ефективним перед класичною системою освіти, питання, яке досі залишається дискусійним.

Трансформаційні процеси, якими супроводжується розвиток суспільства, вимагає швидкого адаптування до сучасності. Трансдисциплінарность, соціальний інтелект, нестандартне і адаптивне мислення, міжкультурна компетентність, дизайн-мислення, віртуальне співробітництво і це ще не всі ключові чинники, які будуть переважати найближчі роки у роботодавців! Отже, ідучи в ногу з часом, вкрай необхідно не тільки швидко адаптуватися до постійних змін, але й залишатися конкурентними спеціалістами та постійно покращувати власні навички.

Чи розвиває необхідні компетенції класична система освіти?
Звичайно, що навчання в школі допомагає сформувати певні навички, проте консервативний підхід до викладання не дає змоги розвинути необхідні компетенції сучасної дитини.

Як правило навчання рутинне та не приносить задоволення від шкільного процесу.
Невідповідність класичної шкільної освіти сучасним вимогам спостерігається не тільки в Україні, з цією проблемою зіштовхнулося багато країн Західної Європи. Щоб реформувати систему шкільної освіти, відповідно до сучасних вимог та отримати позитивний результат повинні пройти роки. Проте не кожен із батьків готовий чекати, тому багато хто віддає перевагу хоумскулінгу, або шукає альтернативні можливості для навчання, які б змогли забезпечити актуальними знаннями.
Альтернативні форми навчання – це оснащенні класи необхідною обчислювальною та комп’ютерною технікою; налаштовані локальні, місцеві та глобальні комп’ютерні мережі; сучасно обладнані навчальні лабораторії; інноваційні підхід у викладанні, використання методики розвиваючого навчання, тощо.

Наразі альтернативна школа стрімко набирає популярності по всьому світі, а у розвинених країнах, таких як США, Канада, Великобританія, альтернативна школа працює на одному рівні із державними. Альтернативна освіта Фінляндії та сучасний фінський підхід у навчанні вважається одним з найкращих у світі.

В Україні можливо альтернативну освіту отримати на навчальних проектах. Одним із таких є «Відкривай Україну».
Тут у гейміфікованій формі подаються абсолютно серйозні речі: навчають формувати бюджет, планувати етапи роботи, правильно шукати підрядників. Лекції читають відомі столичні бізнесмени, івентори та музиканти. До участі запрошують команди з учнів 8-11 класів з їх вчителями-наставниками. В кінці команди переможців очікує освітня поїздка до Європи.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
647
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.