Взяти шльопки замість грошей

Блоги, Артем Турчин
24 сентября 2019 в 14:21
В Україні стрімко розвиваються безготівкові способи оплати. Причому настільки стрімко, що ми обганяємо набагато розвиненіші країни. Самі технології теж виростають немовби гриби після дощу. Так, нещодавно Пиватбанк полегшив змогу позичити електронну "десятку". У новій версії інтернет-банкінга треба натиснути потрібну картку (на головній сторінці), і в її меню відобразиться значок QR-коду. Варто просто відсканувати його у тому ж Приват24 - і з'являється форма з уже введеним номером картки, на яку ви збираєтесь перекидувати гроші. Треба вибрати лише свою карту і сумму.

Розширюють можливості оплати і міжнародні платіжні системи. Так, Visa з квітня місяця видає тільки безконтактні карти. Тепер не треба віддавати їх продавцеві: варто просто піднести до термінала. А Mastercard пропонує приватним підприємцям зробити той же термінал... зі свого смартфона. Таким чином, не треба платити за апарат банку (а це, погодьтесь, дешевше). Та й у разі чого термінал можна знову перетворити у смартфон.

Ну, і наостанок. Один із блогерів додав у браслет функцію безготівкової оплати, вмонтувавши у нього чіп з антеною від безконтактної карти. Для цього йому довелося розчинити саму карту в ацетоні. Його "колега" зробив ще простіше - придбав у банку дешевий браслет з міні-тагом, а потім міні-таг поклав під кришку смартфона. Ще один юний блогер вставив карту... в шльопок. Таким чином він провів експеримент, аби побачити реакцію продавців. Погодьтесь, не кожного дня приходять покупці, які розплачуються взуттям.
0
Комментариев
0
Просмотров
3038
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.