ДЖУЛЬЄТТІ МАМОЮ СТАВАТИ РАНО

Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини
Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини 13 февраля 2014 в 11:43
Завдяки безкоштовному бібліотечному інтернету сільські школярки змогли відверто поговорити з лікарем та священиком про ранню вагітність і як вберегтися від підліткової легковажності.

11 лютого Охтирська районна центральна бібліотека влаштувала для дівчат-підлітків із сіл Сонячне та Чернеччина онлайн-зустріч із завідуючою жіночою консультацією Анжелою Волковою, старшою акушеркою Оленою Врублевською і священиками ієромонахом Серафимом (Панкратовим) і ієреєм Георгієм.
Щоб отримати відповіді на свої делікатні запитання, школяркам не довелося їхати до райцентру і стояти в чергах.  До відвертої розмови з фахівцями вони долучилися, завітавши до своєї сільської бібліотеки, а вже звідти, завдяки  безкоштовному  інтернету,  у дівчат була можливість задати запитання, які їх турбують і які вони не завжди наважуються обговорити  з мамами.
Дані, оприлюднені Міністерством охорони здоров’я засвідчують, що в Україні щорічно від небажаної вагітності  позбавляються 156 тисяч українок. І хоча за останні десять років загальна кількість абортів зменшилась вшестеро, кількість абортів серед підлітків залишається незмінною. Це несе в собі загрозу безпліддя, патології при вагітностях у майбутньому, низький рівень здоров’я новонароджених.

Своїми враженнями від зустрічі ділиться десятикласниця  з села Сонячне Ольга Митюк:  «Ми навіть уявити не могли, що за допомогою нових сучасних послуг ми отримаємо унікальну можливість отримати консультації  від фахівців на ті питання, які нас турбують, а ще обговорити їх з дівчатами із Чернеччини, з якими познайомилися під час заходу».
«Наша бібліотека має величезні інформаційні ресурси з питання підготовки підлітків  до дорослого життя. Ми радо ділимося ними зі своїми відвідувачами»,  – каже  директор Охтирської районної централізованої бібліотечної системи Ольга Андоленко. – Цього разу, використовуючи сучасні технології,  ми  влаштували для дівчаток консультацію дуже хорошого лікаря, яка в невимушеній атмосфері змогла відповісти на їхні найбільш потаємні запитання. До цієї важливої розмови про кохання, про материнство, про цінність життя ми запросили і представників духовенства».

 
0
Комментариев
0
Просмотров
817
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.