Актуальні проблеми бджільництва України (Всеукраїнська науково-практична конференція)

Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини
Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини 25 января 2018 в 11:02
На базі Сумського національного аграрного університету відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з проблем бджільництва, в якій взяли участь науковці, виробничники і пасічники – любителі та працівники відділу документів з природничих і аграрних наук обласної наукової бібліотеки. Організаторами конференції були Сумський національний аграрний університет та Спілка пасічників України.
Працівники відділу документів з природничих і аграрних наук ознайомили присутніх на конференції з інформаційними ресурсами Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки для бджолярів і представили їхній увазі відкритий перегляд літератури «Бджільництво – океан знань і досвіду».
Така конференція в Сумах проводиться уже втретє. Необхідно відзначити актуальність розглянутих питань конференції та високий рівень організації її проведення.
В зв’язку з тим, що в 2017 році несподівано  сталася масова загибель бджіл в Україні і в світі, її причинам і шляхам вирішення проблеми недопущення отруєння бджіл була приділена найзначніша увага.
Україна є однією з перших у світі з виробництва меду на душу населення і його експорту за кордон. Українська продукція бджільництва визнана в світі і стає конкурентоспроможною на світових ринках. Тому на конференції щодо перспектив експорту українського меду були обговорені досягнення вітчизняного пасічництва, вимоги ЄС до якості експортованого меду, підвищення стандартів до експортованої продукції, проблеми з сертифікатами якості.
Учасники конференції ознайомились з досягненнями науковців у бджільництві, обговорили питання взаємодії з аграріями, сучасний стан ветеринарного обслуговування пасік, перспективи створення кооперативів на основі досвіду роботи пасічницького обслуговуючого кооперативу «Сонячна квітка» (м. Дніпро). Значна увага була приділена боротьбі з конкретними хворобами бджіл, селекції української степової бджоли та породи корніка.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1415
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.