Значення інформаційного консалтингу у кризовому положенні

Evgenija Lapina
Evgenija Lapina 24 октября 2013 в 12:04
Прийоми інформаційного консалтингу поряд з економічними санкціями, застосовуються в кризових ситуаціях на підприємствах, пов'язаних з ресторанним бізнесом. У теоретичних дослідженнях інформаційний консалтинг визначається як вид консультаційної діяльності, пов'язаний з аналізом інформаційних ресурсів, інформаційних технологій і пошуком нових можливостей розвитку організації.
чинний на основі збору і аналізу ділової, науково - технічної, соціальної та інших видів інформації.

У завдання консалтингових фірм часто не входить реалізація розробленої антикризової стратегії підприємства. Разом з тим, саме ця обставина часто стає причиною, по якій цілі, поставлені при розробці стратегії, що не бувають досягнуті. Тому, як нам здається, необхідно більш конкретно і вчасно ставити ці цілі, прописувати основні етапи, за допомогою яких реалізується основна мета.

Відповідно до алгоритмів проведення консалтингових операцій, можна перерахувати етапи діяльності компанії, спрямовані на попередження (запобігання) кризових ситуацій. Для ресторанного бізнесу такий етап діяльності, безумовно, є необхідною умовою « виживання» в жорстких умовах ринку.

Перелічимо основні етапи консалтингової діяльності в конкретній компанії:

1. Планування консалтингу, в ході якого визначають заходи кожного етапу консалтингу, зміст заходів, строки заходів, очікувані результати заходів та ідентифікація фінансового становища.
2. Експрес-діагностика стану організації.
3. Пропозиція надзвичайних заходів щодо стабілізації ситуації на підприємстві.
4. Поглиблена діагностика стану організації.
5. Вироблення антикризової стратегії.
6. Визначення термінів і вартості програми антикризових заходів, а також узагальнених параметрів підприємства до завершення антикризової програми.
7. Планування антикризової програми.
8. Презентація результатів антикризового консалтингу [1].

Такий поетапний підхід дозволить, у разі відсутності бажаних результатів, повернутися до попереднього етапу і визначити, де саме було допущено недогляд або помилка, коригувати її і продовжити діяльність.

Ресторани, які існують уже певний час і встигли пережити не одну кризу, внаслідок чого були вироблені спеціальний алгоритм щодо запобігання потрапляння у боргові або кредитні ями і зниження якості обслуговування.

Всі перераховані вище технології консалтингу в тій чи іншій мірі використовуються адміністрацією ресторану, проте проблема полягає в тому, щоб знайти професіоналів-консультантів з конкретних питань, які могли б мобільно включитися в діяльність ресторану. Вони повинні відповідати спеціальним вимогам і, в першу чергу, бути незалежними по відношенню до компанії та її конкурентам.

У теорії та практиці консалтингу накопичилося багато невирішених проблем, в числі яких слід вказати на проблему незалежності зовнішніх консультантів та їх відповідальності за довгострокові наслідки своїх рекомендацій, а також проблему ролі та взаємодії зовнішніх і внутрішніх консультантів.

1. Рубрика економіка на маркетинг. Способ доступу: http://rustudent.com/category/ekonomika-i-marketing/. Загаловок з екрану.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
595
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.