Подяка за службу і стимул на 2012?

Блоги, Роман Петренко
29 августа 2011 в 12:01
На 20-ту річницю Незалежності, та трохи більше, ніж на першу річницю свого губернаторства Юрій Чмирь отримав орден «За заслуги».

В принципі, нагородження – очікуване. Юрій Чмирь – корінний «регіонал» з чималим партійним стажем. І в парламенті, і в опозиції, і в губернаторському кріслі – вірний слуга государев. Опора режиму.

Але, думаю, що відзначення сумського губернатора спричинене не лише його відданістю партії і Президенту. Точніше, навіть, не думаю, а точно знаю: сьогодні на печерських пагорбах, на Банковій та на Грушевського існує величезний попит на вірних «регіоналів», які вміють не лише будувати вертикалі влади, але і знають, що з цими вертикалями потім робити. Тобто, як не крути, а монополю в регіоні встановити мало, треба і соціально-економічні показники тримати. А то і покращувати.

Судячи з нагороди, наш губернатор втримав. А де в чому і покращив. Діагностичні центри і лікарні, динаміка інвестицій, «Динамо»-«Шахтар», проведені не в пожежному порядку, а планово жнива… І жодних внутрішніх конфліктів - про це ніхто і подумати не міг, коли представник Януковича очолив помаранчеву Сумщину.

Втім, як на мене, то цікавішим є не стільки визнання адміністрацією Януковича роботи Юрія Чмиря, а певний стимул, який отримав сумський губернатор. «Якщо не жартуєш, і справді виведеш регіон в 5-ку кращих Україні – віддячимо по-царськи». Міг Юрій Чмирь таке почути? Цілком. Можливо, навіть, сам і озвучив такі амбітні плани. А які кар’єрні перспективи є у молодих і здібних державних менеджерів з чіткою «регіональною» партійною пропискою – свідчить приклад Попова.

Тож думаю, що отриманий орден спричинить ще більшу активність Юрія Чмиря – і в соціальній сфері, і в економіці, і в АПК. В усьому, що дозволить йому вийти переможцем восени 2012 року. Можливо, що наступного року губернатор розраховує на перші місця Сумщини не лише в інвестиційні політиці.

Чи зможе він вивести область в 5-ку лідерів? За і проти? Союзники і опоненти? Сприятливі фактори і перешкоди? Про це – наше наступне дослідження.



-3
Комментариев
2
Просмотров
1855
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

молодець, Рома! прогіб зараховано! чекаємо на наступне "дослідження" Smile)

В нашей стране госнаграды крайне редко жаловали за реальные заслуги перед Отечеством; их ценность сильно девальвировала еще в советские времена, про независимую Украину и говорить нечего. Чмырь не лучше и не хуже всех остальных десятков\сотен ежегодных награжденцев. И его заслуги (или их отсутствие) перед Отечеством тут, полагаю, совершенно к делу не относятся. Сам он это понимает в первую очередь, наверное...