Новорічний літературно-музичний марафон "Зимові акварелі" у Сумській обласній науковій бібліотеці

людмила яценко
людмила яценко 14 января 2019 в 16:36
Мовою віршів зиму малювали.
Літературна вітальня клубу «Дивослово» ледве вмістила тих, хто любить поезію, знаходить в ній рятівну віддушину та не пропускає жодної можливості почути живе прочитання віршів  на новорічному літературно-музичному марафоні «Зимові акварелі», який відбувся 12 січня 2019 року у актовій залі Сумської обласної наукової бібліотеки.
Поетичний марафон - цикл масових заходів, об'єднаних загальною тематикою, був започаткований у 2016 році з метою сприяти  відродженню інтересу до поезії в різних колах населення.
Марафон-2019 відбувся під егідою Сумської організації Національної спілки письменників України. Захід пройшов у теплій поетичній атмосфері. Звучали зворушливі вірші, колядки, гумор, авторська пісня зимової тематики, сповнені добра, чистоти, глибоких роздумів, любові до українських традицій, свят та звичаїв. Своїм поетичним словом привітали присутніх у залі  голова Сумської організації Національної спілки письменників України Тамара Герасименко, заступник голови  Сумської організації НСПУ Олександр Вертіль, член НСПУ Григорій Єлишевич, член Сумської організації НСПУ Сніжана Вечорка, керівник літературної студії «Літера» Віталій Меланич та студійці Світлана Петренко; Ірина Булахова; Богдана Гусак; Катя Бугера; Олена Макарчук; Надія Фурзенко; Юлія Еней; Ольга Воробйова; Ольга Суровицька; Анна Верховцева; Антон Дубодєлов; Олег Свінаренко та інші. На заході працював вільний мікрофон для пошуку нових талантів.
На вечорі не обійшлося і без сюрпризів. Надія Позняк презентувала відеоролик пісні «Перше кохання» на її слова. Розповіла про історію його створення, про автора музики та виконавця - київського композитора Геннадія Володька.
Святкового настрою додали пісні у виконанні Людмили Пастушенко, відомого барда та керманича клубу авторської пісні «Булат» Ігоря Добровольського, Богдани Гусак та Едуарда Казацького.
Поетичний марафон оживили чарівні звуки саксофону, в яких відчувалась і любов, і легенький сум, і надія. Анатолій Пастушенко виконав дві композиції «Закохана жінка» та «Румба».
Захід пройшов з використанням мультимедійної презентації про давні українські різдвяні традиції. Окрасою залу стала книжкова виставка «Знайомтесь: Сумщина літературна».
Літературний марафон має продовження!


 
8
Комментариев
0
Просмотров
1210
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.