Мер міста Суми підтримує ВО «Свобода» в ситуації з пам'ятником Леніну в Охтирці?

Андрей Страшко
Андрей Страшко 18 февраля 2013 в 02:01
Представники ВО «Свобода», які брали участь у демонтажі пам'ятника Володимиру Іллічу Леніну в місті Охтирка Сумської області, мають як противникыв, так і прихильникыв. В принципі, було зрозуміло з самого початку, що хтось дії «Свободівців» підтримає, але щоб так відкрито ...

Сьогодні в українських засобах масової інформації наводяться слова Геннадія Мінаєва, який є мером міста Суми. Геннадій Мінаєв на своїй сторінці в Facebook зазначив, що він «іноді категорично» не підтримує дії народного депутата Ігоря Мірошниченка, який брав участь у демонтажі пам'ятника в Охтирці. Однак, як зазначає градоначальник, його «люта ненависть» завжди буде додаватися до «лютої ненависті» Ігоря Мірошниченка по відношенню до комуністів. «Тут ми повні союзники!», - зазначає мер Сум.

Геннадій Мінаєв додав, що в діях, пов'язаних з демонтажем пам'ятника Леніну, він «цілком солідарний» з народним депутатом, який представляє ВО «Свобода», і «навіть аплодує» йому. Мало того, Геннадій Мінаєв, слова якого наводяться в ЗМІ, повідомив про наявність в місті Суми ще двох пам'ятників Володимиру Іллічу.

Міський голова зазначив, що в районі ДК "Хімік" «після правильного руйнування пам'ятника, комуняки встановили без будь-яких дозволів виконкому або навіть управління архітектури, не кажучи вже про вирішення міської ради, "голову-бюст" отого ідола». Далі Геннадій Мінаєв повідомив, що «... ніякого архітектурного значення ця "голова" не має», як і пам'ятник, що «переїхав на Дуровщіну з площі Незалежності».

Геннадій Мінаєв також зазначив, що держава, яка «не може і не хоче - прибрати (демонтувати) пам'ятники тоталітарного минулого», не є державою. Така держава, як підкреслює мер Сум, «... апріорі не може бути ні вільною, ні демократичною, а буде знов тоталітарним».

 
4
Комментариев
0
Просмотров
1124
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.