Абирвалг на сумській сцені

Андрей Страшко
Андрей Страшко 07 февраля 2013 в 00:16
Вистава «Собаче серце» у постановці Московського незалежного театру пройшла у Сумах без аншлагу. А даремно!

30 січня в Театрі ім. М.Щепкіна в черговий раз давали постановку за повістю М. Булгакова. Зал був заповнений на три чверті. Чи то спектакль приївся сумської публіці, оскільки возять його до нас мало не кожні два роки, чи то не сподобався ще в минулий раз. Однак на цей раз приїхали інші зірки, які під світлом сумської рампи запалили спектакль по-новому.

Постановка почалася і закінчилася цитатою Нострадамуса: «Все це пов'язане з виникненням нового Вавилона, мерзенною проституцією, огидною духовної спустошеністю, і це триватиме 73 роки і 7 місяців». В іншому ж сценарій досить близько переказував Булгакова. І ця обстановка, передана не тільки декораціями, але і сигаретним димом, що наповнили зал, як столову обухівської квартири (актори курили на сцені), і багровість особи професора Преображенського в кульмінаційні моменти, так яскраво передана Володимиром Стекловим у відповідь на нахабство, розв'язність і безпосередність Шарикова, що викликала сміх у залі, - все дихало Булгаковим.

В цілому спектакль сподобався публіці. І хоча всі ми звикли до однойменного фільму, і «кінематограф - у жінок єдина розрада в житті», спектакль нічим йому не поступається, а атмосфера театру і прекрасна гра акторів заслуговують на увагу.

Для особливо вражених в холі продавали диски з усіма виставами театру - 45 грн. Не така вже висока ціна за штуку. У всякому разі, дешевше, ніж квиток.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
672
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.