З сьогоднішнього дня шосткинський сир заборонено ввозити до Росії

Блоги, Олег Медуниця
27 февраля 2012 в 13:21
Поки ми створюємо в Шостці індустріальний парк, стратегічні партнери з Росії відсьогодні заборонили ввезення Шосткинського сиру.
Це виглядає комічно і трагічно водночас. Росіяни розвязали чергову сирну вінйну і заборонили ввезення до Росії українського сиру виробництва певних підприємств. При цьому попередили, що скоро перкриють ввезення сиру ще одній групі українських сироварів. В тому числі до списку тих кого попередили увійшли сири виробництва «Бель Шостка Украина».
Реакція нашої влади була майже "блискавична". Міністр Присяжнюк вилетів у Москву де його не прийняв навіть його колега. Проте українцям вдалося навязати сякий такий діалог. Втручався навіть президент. І що?
На початку лютого Присяжнюк  ( читай тепер комік ) переможно заявив: "Сирна війна закінчена".
Але наш міністр бажане видав за дійсне. Голова Роспотребнадзора сьогодні розширив перелік українських сировиробників яким в Росію зась. Нажаль в цей список потрапила комапнія, що виробляє сири в Шостці Сумської області.
Трагізм ситуації в тому, що нинішня влада звинувачуюючи своїх попередників у нібито антиросійській політиці, жодним реальним чином не покращила наші взаємини відповідно до українських національних інтересів. До того ж роботи позбавляється люди в регіоні який традиційно підтримував Януковича, адже Шостка відома своїми електоральними схильностями в бік регоіналів.
9
Комментариев
0
Просмотров
1550
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.