Як друкують гроші? І для чого

Блоги, Олег Медуниця
26 марта 2011 в 14:59


НАК "Нафтогаз України" продав "Ощадбанку" 900 тис. облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 914 млн. 643 тис. грн. Про це йдеться на веб-порталі державних закупівель. Договір було укладено 15 березня 2011 року.

Ну і що. Ніби нічого дивного. Але є нюанс. Державна компанія продала державному банку цінні папірці, які надрукувала на принтері власного офісу. Отримала грошики. А для чого їй грошики? А щоби купити долари. А долари куди? Газпрому звісно. За що? За газ. А споживачі, що не платять? НЕПЛАТЯТЬ. Вірніше платять, але платять мало.

ЗМІ стверджують, що «Нафтогаз» винен «Ощадбанку», і не тільки, мільярдів так 115(!!!!). На хвилинку це вже сума в одному порядку цифр із державним бюджетом. А де взяв гроші Ощадбанк? Чому він так підтримує цей атракціон невиданої щедрості? Ще з часів, до речі, Тимошенко. А тому, що Ощадбанк регулярно гроші отримує в Нацбанку. Це називається рефінансування.

І тепер останнє.  А де на це рефінансування знаходить гроші Нацбанк? Є версія, що заробляє. Ви в це вірите? Я більше схиляюся до того, що ВІН ЇХ ДРУКУЄ.

Отже в кінцевому результаті платимо ми всі сукупно. Всіх цікавить, а чому не росте долар? От закінчиться вливання МВФ і тоді побачимо скільки буде коштувати долар.

Р.S Срочно в номер. Міністерство фінансів України випустить облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на 8,5 млрд грн з подальшим придбанням у державну власність в обмін на облігації акцій додаткової емісії НАК "Нафтогаз України". Про це йдеться у розпорядженні Кабміну України № 211-р від 11 березня 2011 р.

0
Комментариев
2
Просмотров
3858
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

ВУмний, як ВУтка...
Жаль, бездельник...
А сколько полезного бы б мог сделать...
Пойди к власти, попросись на работу, докажи свою правду "не словом, а ділом"!!! Laughing out loud

Поки "кластери" та "потрійні спіралі" бороздять простори обласної господарки я посижу в інтернет кущах.