Про борги, субвенції та соціальні ініціативи Президента (відеоблог)

Блоги, Олег Медуниця
30 мая 2012 в 17:01
Учора український уряд Азарова позичив 4,3 млрд. гривень.

Ці гроші будуть спрямовані на покриття боргів, які цей же уряд зробив у 2010 році. Уряд Азарова-Януковича, який традиційно критикував своїх попередників за великі борги, вдається до ще більш значних запозичень. Ці запозичення збільшують як внутрішній, так і зовнішній борг України.

Натомість ті гроші, які передбачені нинішнім бюджетом для покриття зовнішніх зобов'язань України, спрямовуються на виконання так званих соціальних ініціатив президента Януковича. Це і «Вітіна» тисяча, це і збільшення зарплат бюджетників - таке собі загравання з електоратом, і збільшення кількості працівників соціальних установ, які будуть розказувати людям про «покращення життя», це і нерівномірний розподіл субвенцій і трансфертів, які уряд Януковича здійснює зараз в Україні.

75% усіх субвенцій та трансфертів, які йдуть з Києва в регіони, припадає на Донецьку, Луганську, Дніпропетровську, Харківську, Кримську автономію, Київську область та місто Київ. Тобто ті регіони, де Янукович сподівається отримати найбільший зиск в електоральному плані. Ті регіони, які підтримали його на попередніх виборах. І очевидно, що Янукович-Азаров хочуть зараз, заграваючи з цими регіонами, хоч якось збалансувати катастрофічну втрату довіри виборців у цих регіонах.
0
Комментариев
0
Просмотров
1658
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.