Погралися у публічних політиків… і досить

Блоги, Олег Медуниця
07 февраля 2012 в 12:37

Бюро аналізу політики в інтересах громади міста Суми та Сумської області протягом 2011 року провадило активну діяльність, направлену на забезпечення вільного доступу громадян до суспільно важливої публічної інформації.

З моменту набрання чинності Закону України «Про доступ до публічної інформації» наша організація направила до різного рівня державних та комунальних установ і організацій Сумщини більше 200 запитів на інформацію, що стосувалися переважно питань доцільності та обґрунтованості обсягів витрат бюджетних коштів.

Запити Бюро аналізу політики та належні відповіді на них добросовісних службовців і посадових осіб допомогли сумській громаді вчасно дізнатися про ряд наявних фактів перевищення владних повноважень та зловживання посадовим становищем. Оприлюднення цих фактів дало можливість попередити низку випадків перевитрат бюджетних коштів, або ж привернуло увагу відповідних контролюючих органів та стало підставою для проведення службових розслідувань, порушення кримінальних справ.

Утім, наразі демократія закінчилися… Влада, вочевидь, вже втомилася гратися у публічних політиків і звітувати перед платниками податків про бюджетні витрати. Чи то корупцію вже подолали, чи то вибори наближаються... Висновки кожен зробить сам.

На підтвердження «закату демократії» наводимо кілька прикладів відповідей на запити Бюро аналізу політики:

 

0
Комментариев
0
Просмотров
1320
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.