«Ми їх душили-душили, душили-душили…», або як зекономили на сумських лікарнях

Блоги, Олег Медуниця
27 августа 2012 в 15:44
Усі ми знаємо, як робили перинатальний центр у Сумах. Зняли вивіску «Обласний пологовий будинок» і повісили «Обласний перинатальний центр».

Згодом Чмирь пообіцяв відремонтувати і «здати об’єкт в експлуатацію» до кінця 2012. Обіцянки обіцянками, а на об’єкті, як то кажуть, кінь не валявся. Диви більше: немає навіть проектно-кошторисної документації. На це на останній сесії обласної ради виділили трохи більше двох мільйонів з обласного бюджету – це лише на проектно-кошторисну документацію.

Ці кошти нібито «зекономлені» обласною адміністрацією на медичних закладах. Отак у наших лікарнях, на які без сліз не глянеш, виникла економія – напевно на зарплатах та енергоносіях, а може на ліках та харчуванні хворих…  З кожної лікарні зняли по кілька тисяч (аби життя медом не здавалось) і  віддали на проекти та документи:


 


Недофінансування медичної галузі критичне, вже котрий рік за Чмиря заморожені видатки на ліки та харчування хворих. А паралельно розгортається істерія з покращенням в цій галузі.

Кумедність і трагізм ситуації полягає в тому, що державне казначейство штучно затримувало видатки бюджетних установ, а Чмирь на повну використав створену владою проблему.

Партія регіонів, користуючись безконтрольним правом «шарити» по кишенях українців, мільйони спрямовує на власну агітацію за «покращення».

Усім нам відомі «успіхи» губернатора. Тепер ясно, за рахунок чого. І навіть якщо кошти у медзакладах дійсно зекономили, їх треба було направити на найголовніше – ліки і харчування хворих… Але PR для ПР виявився більш важливим.
3
Комментариев
0
Просмотров
2243
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.