Експеримент у День знань: як вивішувати національний прапор

Блоги, Олег Медуниця
01 сентября 2011 в 16:35
Сьогодні свято тисячі школярів, вчителів та їхніх батьків – День знань. У мене також сьогодні свято – відвів свого сина вже до 2-го класу. У дітей своя радість – можна поділитися з однокласниками враженнями про літні канікули. В учителів також своя радість – звістка про відставку міністра освіти Табачника додає їм піднесеного настрою. Хоча більшості з них все одно, хто буде міністром.

Спостерігаючи за всією цією першовересневою ейфорією, я замислився над простим питанням «Які ази сьогодні дає школа? Що повинен знати кожен першокласник?» Я вважаю, що 6-7 річний український школяр повинен знати кілька елементарних речей, про які їм розповідають на першому уроці про державу, на кшталт «Україна і я».

Я опитав десятьох синових однолітків, тримаючи в руках мініатюрну копію державного прапору і перевертаючи його то жовтим, то синім догори. Я спитав, як правильно тримати прапор? Що вгорі, що внизу? І десятеро з десятьох сказали мені, що правильно тримати прапор синім догори (бо то – небо), а жовтим донизу (бо то – пшениця).

Принаймні, я авансом отримав надію, що через чверть століття майбутній Президент України буде знати, як правильно вивішувати прапори під час офіційних заходів, і не дозволить своїм підлеглим чіпляти прапор догори дригом, як це неодноразово робить Віктор Янукович.

І мало того, що Янукович дозволяє собі такі ляпи, він же подає поганий приклад іншим чиновникам, які просто сліпо наслідують свого ідеологічного лідера. Так, ось у соціальних мережах натрапив на фото робочого місця одного з наших місцевих послідовників Віктора Федоровича – депутата облради від пр, політика, голови планово-бюджетної комісії облради Олександра Коновалова.

Дрібниця, але зв’язок очевидний. Чи можна вважати таких політиків українськими?
2
Комментариев
2
Просмотров
2801
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Є пропозиція. Як що жовтий колір вважати за пшеницю, а блакитний – за море, то варіант можливий … Smile

Интересно, а пачка долларов возле перевернутого флага тоже неотъемлимый атрибут рабочего стола г-на Коновалова???