Це не першоквітневий розіграш. Листу Могильова, міністра внутрішніх справ присвячується

Блоги, Олег Медуниця
01 апреля 2011 в 12:55
Трохи менше місяця тому мене познайомили з однією людиною, яка має доступ до внутрішньої документації обласної організації партії регіонів (далі – пр). Вона була певним чином шокована моєю категоричною позицією по відношенню до пр. У суперечці я порівнював регіоналів з окупантами, а осіб, що до них свідомо чи не свідомо примкнули з колаборантами. Власне, це моя публічна багаторічна позиція, якої я ніколи не змінював. Я виходжу з того, що пр. є антиукраїнською силою і, власне, що деякі її діячі (такі як Табачник та Колесніченко) щоденно підтверджують власними діями. Ми сперечалися, з часом я погодився з певними аргументами мого опонента (що не всі у пр є антиукраїнськи налаштованими, а є просто ображені попередньою владою, чи обдурені пропагандою пр люди), мій опонент погодився з більшістю моїх агрументів. Через кілька днів я отримав від цієї людини 386 файлів внутрішньої документації сумських регіоналів. Про подальші дії цієї особи, можливо, напишу трохи згодом. Аналіз документів зайняв майже тиждень. Можливо, якісь із них буде нагода опублікувати. Вони дозволяють уявити внутрішню комунікацію регіоналів. В принципі, нічого нового. Про те, як і хто там приймає рішення, здогадуються і експерти і журналісти, але є і надзвичайно цікаві моменти. Наприклад, про службу голові ОДА місцевого криміналітету і місце правоохоронців у цій схемі.

До чого тут Могильов
25 лютого група молодих сумчан намагалася провести акцію «Парад невиконаних обіцянок» присвячену річниці правління Януковича. Молодь планувала закидати портрет особи схожої на Януковича яйцями. Згодом на учасників акції напали невідомі кримінальники, що розірвали портрет гаранта і відтермінували яйцекидання до 1 березня. Через пару годин невідомі стали відомими. Нападу і силових дій міліція не помітила, більше того, вона блокувала осіб, що намагалися чинити опір агресії сумських криміналізованих регіоналів, серед яких були брати Перепеки – депутати міської ради, такий собі Гайдабрус, працівники штабу пр., ну і традиційно – гопота. Є відео. Є фото. Я написав у блозі, що таку активність місцевих регіоналів міг організувати лише їх лідер Чмирь Ю.П. (він же голова обласної ОДА). Тоді це було написано більше інтуїтивно.
Голова Народного Руху Борис Тарасюк звернувся до міністра внутрішніх справ Могильова з проханням провести перевірку протиправних дій сумських регіоналів. Відповідь Могильова – учасники акції протесту побилися між собою. Не найкращий спосіб залагодити ситуацію. Принаймні у міліції був шанс залагодити ситуацію у неформальний спосіб – десь вибачитися, десь заспокоїти хлопців, але пішли напролом…
Ця відповідь міністра Могильова мене глибоко вразила. Є випадки, коли краще мовчати.
Після цього і вирішив написати цей матеріал.

Про міліцію
До цього епізоду сумська міліція відкрито не брала участі у прикритті діянь пр. Підігрували по дрібному і без фанатизму. Очевидно зараз ситуація змінилася, підтвердженням цього є і спроба отримати свідчення на колишнього начальника управління молоді та спорту Сумської ОДА Віктора Бобиренка. Спочатку його безпідставно звільнили. Зараз він є публіцистом. Його позиція до пр. загальновідома і незмінна. Його колишніх працівників допитують у одній пікантній справі і змушують до дачі свідчень. А УБЕЗ взяла на вивчення купу документів. «Планово», звичайно. Адекватну відповідь на цю заказуху буде надано пізніше.

Про документи
Тепер до документів. Наберіться терпіння – документів буде три. Автор Денис Маркішев – особистий піарник голови ОДА, голови місцевої пр. Чмиря Ю.П., виписаний із Одеси.

(По змісту я коментую. Коментарі написані жирним курсивом і взято в дужки)

Документ 1 («Опісаніє собитія»):
«Описание события «Парад невиконаних обіцянок»
Организаторы: Александр Бойко, Сумський Молодий Народний Рух. Побратими, друзі і прихильники.
Основная цель: Проведение парада неисполненных обещаний в центре города. Обращение на себя внимания общественности.
Начало 13:45 возле памятника Шевченко.
Общее количество демонстрантов не превышало 25-30 человек. Поведение сдержанное, открытое для общения. Во время демонстрации шла раздача прессы. Информация о проведении была отображена в социальных сетях заранее. Основной акцент делался на том, чтоб забросать изображение президента яйцами. После небольшой стычки с «представителями власти» прошлись строем к ОГА где провели символический митинг.
В течении пару часов информация появилась в прессе «Панорама», «Данкор» и видеосюжет Вконтакте и «Youtube».
Цели выполнены.
Недоработки: малое количество проинформированных людей, неудобное время для демонстрации (мало проходящих людей). Не полностью компетентные исполнители. Суть акции изначально направлена на провокацию, а не для донесения информации (кустарные, маленькие невзрачные плакаты, несодержательная речь во время выступления, вся видеосъемка проводилась во время конфликта, а не архивация всего события, партийных флагов не наблюдалось, только флаг Украины), единственный «объект агрессии».
Организаторы: ОГА (так, так, саме обласна державна адміністрація)
Начало 13:45 возле памятника Шевченко
Основная цель: Не допустить парад невыполненных обещаний на площади независимости. Создание встречной акции поддержки годовщины правления действующего президента. (До відома: слово Президент пишуть з великої букви. Тобто так само як і слово Янукович).
Общее количество «представителей власти» значительно превышало количество митингующих и случайных прохожих. Оперативно сработали с ликвидацией объекта общественной агрессии (изображение гаранта) тем самым переключили не довольствие на себя. Представители милиции больше занимали наблюдательную позицию. Во время проведения митинга, также все занимали наблюдательную позицию. Акция поддержки правящего президента не состоялась.
Цели достигнуты частично.
Недоработки: Сотрудники повелись на провокацию и дошли до метода физического воздействия. Своим количеством они создавали массовку для митингующих, чем и привлекали общественное внимание. Недостаточно проинформированные «представители власти» о происходящем событии и поведении в данной ситуации. Представители правящей партии не подготовили митинг поддержку (отсутствие группы оперативного политического пиара, противостояния). Незанятые общественные места другими событиями, во время возможных акций протеста.
Анализ.
Дата и место проведения события были известны заранее, но организованной помехи, либо срыва не произошло
Решение: максимально детально изучать сообщения лидеров движения в социальных сетях. Заполнение места предполагаемого мероприятия своими событиями.
Группа митингующих использовала старый прием проведения события с минимальными ресурсными привлечениями.
Решение: наблюдение со стороны, число группы быстрого реагирования не должно превышать отношение 1:1 лучше (5-6 чел).
При проведении ликвидации «объекта агрессии» сотрудники милиции остались на месте тем самым нагнетали обстановку и создавали массовку. Группа митингующих была готова к силовому воздействию, группу захвата (виділено мною) выдавало спортивное телосложение и соответствующая форма одежды (картузи і спортивні штани як у репера Серьогі, а пики з виразом «ліца, нє обєзображениє інтєлєктом»).
Решение: Группа быстрого реагирования должна состоять из «разношерстных» людей, которые перед выполнением задания смогут раствориться в группе митингующих, что снизит возможность противостояния. После проведения операции необходимо максимально быстро покинуть место происшествия, таким образом, снимается точка нагнетания общественного внимания.
Даже немногочисленная группа митингующих смогла привлечь к себе внимание.
Решение: разбавить группу своими активными представителями с символикой, это приведет группу в замешательство, возможно, и к проявлению агрессии. В таком случае митинг может трансформироваться в парад.
Привселюдно группа оперативного реагирования разорвала изображение президента на части.
Решение: все что касается личности гаранта или государственной символики, необходимо устранять с места событий в первозданном виде, не нарушая целостности.
После окончания события отдельные группы милиции некоторое время патрулировали улицу и интересовались группами людей, которые никак не относились к событию, тем самым нагнетая интерес к происходящему у непричастных людей.
Решение: после окончания события дистанционно провести группу митингующих.
В прессе прозвучал депутат гор. Совета Юрий Перепека, чем спроецировал негативное внимание на политическую партию.
Решение: не зависимо от запланированного результата, в группах реагирования не должны участвовать узнаваемые политические деятели.»

Мій коментар:
Отже доведено, що ОДА формує групу захвата, міліція її прикриває, Маркішев присутній, аналізує і передає Чмирю рекомендації щодо прийняття подальших рішень. Окремо, як ми бачимо, писані завдання міліції. Наступного разу майже всі міліціонери будуть знаходитися у холі міськвиконкому.
Через кілька днів учасники акції повторять спробу закидати фігуру схожу на Януковича яйцями. Маркішев кладе на стіл Чмирю власні рекомендації. Суть їх проста: будь-яким способом не допустити розбитих яєць на обличчі Януковича.


Документ 2 («Собитіє»):

Событие: «Підсумки президентства - 2»
Дата: 01.03.2011г.
Время: 16:00
Место события: г. Сумы, пл. Независимости
Ожидаемая численность людей: 44 чел. – подтвердили явку, 77 чел. – возможно придут
Текст сообщения «Вконтакте»:
«Закликаємо сумчан 1 березня, о 16-00, на площі Незалежності приєднатись до продовження молодіжної акції присвяченій річниці правління Януковича, яка 25 лютого була зірвана особами з кримінальною зовнішністю, депутатами від партії регіонів за сприяння працівників міліції. Прийди і засвідчи свою оцінку діяльності Президента. Засуджуєш – кинь яйцем по фото в повен зріст, підтримуєш – протри салфеткою і запиши чому.
Зустрінь весну вільним!»
Ссылка на информацию: http://vk.com/event24483786
Страница организатора «Вконтакте»: id18027091
Рекомендации:
1) на запланированное время в этом месте провести акцию, посвященную первому дню весны (масленичная неделя), с подарками и творческими номерами. Таким образом, перетягивается внимание зрителя. (Так власне і відбулося, якась організація подала раніше заявку, притягнула колонки, «врубила» музику і роздавала якісь листівки, паралельно влада намагалася через адмінсуд «порішати» заборону запланованої акції)
2) Занять всевозможные близлежащие скверы и площади где возможно скопление случайных людей : Сквер Шевченко, Красная площадь, площадь возле ЗАГСа. (Чмирь втягнув у цю справу Обласний центру соціальних служб (Шевченко Т.Ю.), СумДУ, в одному з документів фігурує Світайло Н.Д., знімаються з пар студенти машколеджу і організовуються флешмоби по боротьбі з курінням)
3) Исключить реакцию на провокации, возможно появление нескольких объектов агрессии в людных местах.
4) Группа отряда быстрого реагирования должна быть рассредоточена и максимально напоминать гражданское население. Грамотно проинформировать о происходящем событии и правильном поведении.
5) Организовать подставное лицо, которое будет провоцировать и фотографа для фиксации. (Справді такий провокатор був і працівники міліції в цивільному одразу спробували затримати мітингувальників, що його нейтралізовували).
6) Разбавить толпу участниками с символикой «Партии регионов» (порада, що не була реалізована з причин абсурдності, гопоту в манішки пр. одягали в часи перебування в опозиції, зараз очевидно є певний відбір). Также, для того чтоб не акцентировать внимание на определенной политической силе, возможно разбавление толпы «Маскарадными куклами». В данном случае митингующие будут в замешательстве, любая стычка будет расценена негативом в их сторону и вызывать смех у прохожих, сведя акцию непокорности к банальному маскараду. (Більше того, група гопників (читай група захвата) наділи заздалегідь підготовлені пов’язки Молодого Руху, чим намагалися дезорієнтувати мітингувальників).

І останній Документ («Опісаніє собитія 2»):

«Описание события «Парад невиконаних обіцянок-2»
Организаторы: Александр Бойко, Сумський Молодий Народний Рух. Побратими, друзі і прихильники.
Основная цель: Проведение парада неисполненных обещаний в центре города. Обращение на себя внимания общественности. Забрасать портрет президента яйцами.
Начало 16:00 На площади Независимости.
Акция началась в 16:05. Протестующие не выявляли признаков явной агрессии. Один из протестующий (О. Бойко) объяснил протестующим правила и условия проведения акции. Общая численность протестующих не превышала 30-40 человек. Массовка – до 100 людей рассредоточенных на местности. Непосредственно в забрасывании яйцами «объекта агрессии» принимали участие организаторы и активисты, обычное население занимало наблюдательную позицию. В определенный момент была попытка проведения провокации, (підтвердження організації санкціонованих провокацій) но митингующие не ввязывались. Происходила видеосъемка, также присутствовали журналисты. О. Медуница занимал наблюдательную позицию, иногда подходил давал указание и оперативно удалялся. В коце акции демонстраны несколько раз проскандировали «Революция».
В течении пару часов информация появилась в прессе «Панорама», «Данкор» и видеосюжет Вконтакте и «Youtube».
Цели достигнуты частично.
Организаторы: ОГА (так, так, саме обласна державна адміністрація)
Начало 16:00 площадь независимости
Основная цель: Не допустить парад невыполненных обещаний на площади независимости. Создание встречной акции поддержки годовщины правления действующего президента (знову з малої літери ). Не вступать в провокации с митингующими.
Правоохранительные органы были грамотно расставлены, тем самым не создавали толпу митингующим и могли наблюдать за происходящим. Отряды быстро реагирования ничем не отличались от прохожих, кроме того, что опять таки стояли кучками, чем и выдавали себя. Музыкальное сопровождение которое изначально было направлено на отвлечение людей от происходящего, задавало ритм эмоционального подъема митингующим (репертуар является протестной и агрессивной музыкой, которую слушает большинство участников акции протеста.). После неудачной попытки сорвать митинг, провокатор направился в группу отряда быстрого реагирования, чем полностью его выдал (от тобі і на, гопота вона і є гопота, скільки не інструктуй. На цей раз групою захвата були особи з кримінального угрупування «Роменські»). После окончания акции еще долгое время находился «объект агрессии» превлекая всеобщее внимание.
Цели достигнуты частично.
Анализ:
Особое удовлетворение от проведенной акции руководство митингующих не получило, все время пыталось подбадривать, но это имело временный и незначительный эффект. Отряды реагирования вели себя корректно, провокации со стороны митингующих не было.»

Мій коментар:
Ну от і все. Механіка прийняття рішень і організації провокацій з протидії опозиційним силам розписана. Взаємодіють працівники міліції, кримінальні елементи, влада і штаб пр. «Відмах» дає особисто голова ОДА Чмирь Ю.П. Класична схема Щербаня. Пам’ятаєте протести сумських студентів? Все повертається на круги своя. Тільки тоді гопники перевдягалися в унсовців, а зараз у молодих рухівців. Цікаво, що вони втнуть наступного разу? Адже протести повторяться неодмінно. Що ще Маркішев запропонує Юрію Павловичу? Товаришу Могильов, готуйте чорнила, схоже ми знову будемо Вам писати.

16
Комментариев
24
Просмотров
4125
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Гы-гы, то, что не Путин - и так понятно. Более того, понятно, что НЕПТУН!

То що, панове, відповідь від Могильова отримана? Чи Нептун з Іхтіандром втопили. Заради чого був увесь галас? Де системність у відпрацюванні теми? Або пан Медуниця,помітивши, що на його захист став відвертий неадекват, схильний до прикрашання постів словами з великих літер, та вирішив поховати обговорення теми? Тоді все зрозуміло.

Цитата:
Ану ж спочатку Нептун.

Вааще я в шоке...
КУСТО ДЕШЕВЫЙ, ты с кем разгавариваешь?.
ПЕРЕКУПАЛСЯ? ПЕРЕНЫРЯЛСЯ?...
Чет я таких авторов не помню.
Форумчане в недоменнии... Может быть еще и Ихтиандр появится???.
Ты-"Козьма Прутков" смешной, да неудачный....
Эй, "НЕПУТИН" ( или как там тебя), не отвечай КЛОУНАМ, а то разуважаю.

Цитата:
Ану ж видай на гора перл-аргумент!!!
Тільки по-суті СТАТТІ!!! А не так, як у ваші конторі (ЧМИРІВСЬКО-ЗОНДЕР-КОМАНДІ)по типу: "САМ ДУРАК"!
У мене таке враження, що вас у штабі риГАНАЛОВ дуже погано вчать дискусувати...

НАПИСАВ НЕПУТІН

Ану ж спочатку Нептун. Бо в нього вичерпуються такі собі аргументи, на кшталт "зондер-команд, гидоти, сам дурак та риганали". Повторюю для морських жителів - нічого у начебто бомбовому компроматі на команду Чмиря у блозі Медуниці немає. Нічого викривного або кримінального. Решта - з пальця висмоктана. Все. Тепер з нетерпінням чекаю ваших чергових "ріганалів". Доречі, якщо хочете бути упізнаним, не обов'язково підписувати "НАПИСАВ НЕПТУН", достатньо своє чудове псевдо тиснути замість слова гість - бо ви єдино ніяк не ідентифікуєтесь:) До зустрічі:)

Цитата:
Я так розумію, аргументованих коментів нептун не видає?!

Ану ж видай на гора перл-аргумент!!!
Тільки по-суті СТАТТІ!!! А не так, як у ваші конторі (ЧМИРІВСЬКО-ЗОНДЕР-КОМАНДІ)по типу: "САМ ДУРАК"!
У мене таке враження, що вас у штабі риГАНАЛОВ дуже погано вчать дискусувати...

НАПИСАВ НЕПУТІН

Я так розумію, аргументованих коментів нептун не видає?!Smile Воно й зрозуміло...

Цитата:
Не перевелись еще тупые люди на земле русской!

Дійсно, не перевелись "ТУПИЄ" на форумі (проплачені)на землі РУСИ-УКРАЇНИ!!!!

Даунятко, а по суті що небудь сказати можеш???

Будь ласка, поясни значення терміна "земля русская"!
Такого терміна не існує...
(Фіно-угорсько-татарська територія)
Тільки не посилайся на "КРЕМЛОЬВСКІ ДЖЕРЕЛА"!

НАПИСАВ НЕПУТН

Хіба це комент?! Неприхована агресія та окрім образ - нічого конструктивного. Зрозуміло, що автору попереднього коменту з "регіоналишками" притаманні зменьшені форми самосприйняття, тому у нього без сумніву "всё прекрасненькое - и душонка, и одежонка и пр." Повторюю ще раз - нічого кримінального у "таємній" інформації, яку пан Медуниця витянув на сайт, ніхто адекватний не бачить. Більшості зовсім паралельно. Та якщо вже важити вилите на сайті "гімно", то тут Медуниця без сумніву лідер. Аби ще прибирав після себе...

А рЕГІОНАЛЬШІКИ в кабінетах "атрабативают", глянте скільки гімна понадруковували в коментах. Аж смішно(і недуже).

Якщо побратими і посестри Медуниці по ідейній боротьбі Олександр Хоруженко і Алла Ярова голосували за регіонала Мовчана, - то питання про Бобиренка відрізняється тільки тим, що його прогиби при перезмінці влади було проігноровано і пацана викинули з системи, де він не погано влаштувався. З самим Медуницею - аналогічно. Скільки не корч з себе нацика, але справи говорять про інше Smile)